hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lippi: "Güney Afrika'da favori Brezilya"

    Lippi: Güney Afrikada favori Brezilya
    expand

    İtalya milli takımının teknik direktörü Marcelo Lippi, 2010 Dünya Kupası'nın favorisi olarak Brezilya'yı gösterdi.

    Lippi, dünyanın en güçlü takımı olarak gösterdiği Brezilya'nın, Güney Afrika'daki finallerde şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söyledi.

    Brezilya'nın dört yıl önce Almanya'da hayal kırıklığı yaşadığına dikkat çeken Lippi, "2006'da en iyi takım olmalarına rağmen kaybettiler. Bu onlara ekstra motivasyon sağlayacak" dedi.
        
    İtalyan basını kendi takımlarının yaratıcılık konusunda zayıf olduğunu düşünüyor ve Sampdoria'nın sorunlu yıldızı Antonio Cassano ile Inter'in genç forveti Mario Balotelli'nin kadroya dahil edilmesini istiyor.
        
    Cassano'nun form grafiği yeni yılda sürekli düşüyor, 19 yaşındaki Balotelli de hazır olmadığı gerekçesiyle şu an için Lippi'nin kafasında yok.

    Balotelli gibi siyah oyuncuları milli takıma almamak gibi bir tavrı olamayacağını belirten Lippi, "herkes benim ırkçılığa karşı olduğumu bilir. Tek bir ırk var, o da insan ırkıdır ama ırkçı olmadığımı kanıtlamak için hazır olmayan bir oyuncuyu kadroya alamam" dedi.  

    Lippi, futboluyla olduğu kadar sivri açıklamaları ve değişik tavırları ile de İtalyan basının gözdesi olan Balotelli'yi yeterli olgunluğa eriştiği zaman milli takıma alacağını söyledi.

    Lippi, dört yıl önce Almanya'da dünya şampiyonu yaptığı İtalyan milli takımının çok yaşlı olduğu yorumlarına katılmadığını, uzun bir turnuvada deneyimin gençlikten daha önemli olduğunu vurguladı.

    Deneyimli teknik adam, 2006 Dünya Kupası'ndan önce İtalya'da patlayan şike skandalının milli takımda güçlü bir motivasyon ve birliktelik ruhu yaratmasına esprili bir gönderme yaparak, "bizi coşturacak yeni bir skandalın patlaması için önümüzde üç ay daha zaman var" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow