hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Barcelona Stuttgart'ı gole boğdu

    Barcelona Stuttgartı gole boğdu
    expand

    Barcelona, Stuttgart'ı 4-0 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şampiyonlar Ligi'nin son şampiyonu Barcelona, 1-1'in rövanşında Stuttgart'ı Nou Camp'ta 4-0 yenerek son sekize kaldı.

    İlk yarıda Messi ve Pedro'nun golleriyle iki farkı yakalayan İspanyol takımı ikinci yarıda Messi ile Bojan ile iki gol daha buldu ve rahat bir şekilde çeyrek finale yükseldi.

    Geçtiğimiz hafta sonu ligdeki Valencia maçında hat-trick yapan Messi bu maçta da tartışmasız sahanın yıldızıydı. Arjantinli forvete talımn arkadaşları da ayak uydurunca Katalan ekibi Xavi'nin eksikliğini hiç hissetmedi.

    Barcelona adına gecenin tek olumsuzluğu Sergio Busquets'in sakatlanarak ikinci yarının ortalarında oyundan çıkması oldu.

    Savunmasını oldukça ileri kurmayı tercih eden ve Nou Camp'ta hücuma yönelik bir anlayışla oynamaya çalışan Stuttgart teknik direktörü Christian Gross'un bu riski taktiği işe yaramadı.

    Barca henüz ilk dakikada Messi'nin pasında Henry'nin vuruşu ile tehlikeli oldu ama ama Lehmann gole izin vermedi. Beklenen gol 13. dakikada Messi'nin yaklaşık 20 metreden çektiği sert şutla geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    22. dakikada Messi ve Toure ile gelişen atakta Pedro evsahibi takımın ikinci golünü attı. Toure'nin alçak ortasına Henry ayak koyamayınca ilk yarı 2-0 tamamlandı.

    Stuttgart ikinci yarıya hızlı başladı ama Barca çok geçmeden kontrolü ele aldı. 60. dakikada gelişen organize atakta Messi farkı üçe çıkardı. Arjantinli yıldız kalan dakikalarda hat-trick yapma şanslarını kullanamasa da Bojan 89'da skoru tayin eden golü kaydetti.



    Barcelona: Victor Valdes, Daniel Alves, Pique, Puyol, Maxwell, Busquets (66 İbrahimoviç), Toure, Iniesta (88 Krkic), Messi, Henry (78 Milito), Pedro Rodriguez

    Stuttgart: Lehmann; Celozzi (46 Gebhart), Niedermeier, Delpierre, Molinaro, Trasch, Kuzmanoviç, Khedira, Hleb; Cacau, Pogrebnjak (70 Marica)

    Goller: 13, 60 Messi, 22 Pedro Rodriguez, 89 Krkic

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow