hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya'da futbol yayın hakları savaşı

    İspanyada futbol yayın hakları savaşı
    expand

    İspanya'da futbol maçlarının canlı yayın haklarında 2006 yılında imzaladığı bir anlaşmanın hükümlerini yerine getirmediği gerekçesiyle Mediapro grubu, Audiovisual Sport'a (AS) 97 milyon euro ödemeye mahkum edildi.

    İspanya'da "futbol savaşı" olarak adlandırılan ve 2007 Temmuz ayından bu yana dava konusu olan canlı yayın haklarıyla ilgili davanın görüldüğü mahkeme, Audiovisual Sport'u (yüzde 80 Sogecable ve yüzde 20 Katalonya Televizyonu) haklı buldu.

    Sogecable'in sahibi olan Prisa Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamada, "2006 Temmuz ayında Mediapro ile AVS arasında imzalanan anlaşmada öngörülen futbol canlı yayın modelinin devamlılığının garanti edilmesi maddesini ihlal eden Mediapro grubuna, 2006-2007 sezonunun başından 2007-2008 sezonunun ortasına kadar olan sürede verdiği zarara karşılık 97 milyon euro para cezası verildiği ve ayrıca mahkeme masraflarının da bu grup tarafından karşılanacağı" bildirildi.

    İspanya'da maç canlı yayın hakları için şirketler tek tek kulüpler ile anlaşma yaparken, bu pazarda bulunan Mediapro ile AS arasında 24 Temmuz 2006 tarihinde bir anlaşma imzalanmış, ancak hemen sonrasında Mediapro, bu anlaşmayı ihlal edip kulüplerle anlaşma yapmakla suçlanmıştı.

    Mevcut durumda büyük paralar vererek neredeyse tüm kulüplerle anlaşan ve pazarın tek hakimi durumunda bulunan Mediapro ise yayınladığı yazılı açıklamada, mahkeme kararına itiraz edeceğini duyurdu.

    Mediapro, mahkeme kararına rağmen bu sezon lig ve Kral Kupası maç yayın haklarının hiçbir değişikliğe uğramayarak, şimdiye kadar olduğu gibi "tam normallikte" uygulanmaya devam edeceğini belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow