hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Stoch: "Kariyerim için Fenerbahçe'ye geldim"

    Stoch: Kariyerim için Fenerbahçeye geldim
    expand

    Fenerbahçe’nin yeni transferi Miroslav Stoch, sarı-lacivertli takıma gelmesinin kariyeri için iyi bir adım olduğunu, yedek kalmasının sorun yaratmayacağını söyledi.

    Stoch, sarı-lacivertli takımın yeni sezon hazırlıklarını sürdürdüğü Genk kampında basın mensuplarının karşısına çıkan ilk futbolcu oldu.

    Stoch, “şu ana kadar bulduğum ortamdan son derece memnunum, henüz 24 saat oldu ama herkesin bana yardım etmesinden memnunum" dedi.

    Slovak futbolcu Fenerbahçe'ye transferini şöyle anlattı:

    “Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bir çekişme yaşandığı doğru ama gelmek benim tercihimdi. Fenerbahçe şampiyonlar liginde oynayan bir takım, her sene şampiyonluğu hedefleyen bir takım. Hem bu yüzden hem de kendi isteğim olduğu için Fenerbahçe'ye geldim.“

    Milli takımdan arkadaşı Beşiktaşlı Filip Holosko ile çok iyi bir ilişkisi olduğunu belirten Stoch, "Holosko’ya Türkiye’yi, ligi ve buradaki yaşamı sordum. Güzel şeyler anlattı. İkisinin de (Fenerbahçe ve Galatasaray) iyi kulüp olduğunu söyledi. Ama futbolda tercihler yapmak zorundasınız. Galatasaray’a saygım sonsuz ama ben Fenerbahçe için mücadele edeceğim." dedi.

    İyi bir kariyer hedeflediğini söyleyen genç futbolcu, "Fenerbahçe’ye gelmemin sebebi bu, üst düzey maçlara çıkacağım. Kaliteme güveniyorum fakat tecrübe eksikliğim var. Benim amacım kariyerime kariyer katmak ve takımıma katkı sağlamak" dedi.

    Yedek kalması durumundaki tavrı merak edilen Stoch, “yedek kalırsam bu hocamızın kararı olacağı için buna saygı duyarım. Pozisyon olarak ise sol ve sağ açıkta oynayabiliyorum. Ama ilk tercihim sol açık" şeklinde konuştu.

    "Boş stat bile etkiledi"

    Slovak oyuncu, Şükrü Saraçoğlu ve sarı lacivertli taraftarların yarattığı ambians hakkında da şunları söyledi.

    “Fenerbahçe ile oynadığımız maçların ilkinde kimsenin beklemediği bir şekilde kazandık, ikinci maçta ise kaybettik. Bunlar benim adıma olumlu maçlardı. Maçı oynamaya geldiğimizde stada ilk girdiğim zaman etkilenmiştim.

    "Boş stadı görüp orada antrenman yaptığımızda bile etkilenmiştim. Bir gün sonra maça çıkınca yanılmadığımı gördüm. Bu durumdan çok etkilendim. Fenerbahçe’nin her türlü iyi şartları sunacağı bir kulüp olduğunu o zaman kafama yazmıştım. Üst düzey futbolun oynanacağı bir yer burası."

    Real Madrid ve Manchester City’den teklif aldığı şeklindeki haberlerin doğru olmadığı kaydeden Stoch, "bunlar nereden çıktı bilmiyorum ama sizlerin de kafanızda netleşsin diye söylüyoru, bunlar gerçek değil. Birçok kulüpten teklif aldım ama bu iki kulüpten almadım. Zaten bunları konuşmak yersiz. Ben Fenerbahçe’deyim ve sadece Fenerbahçe ile konuşmalıyım" dedi.

    Teknik direktör Aykut Kocaman'ın yıllarca giydiği 11 nurmaralı formayı giyme konusunda ne düşündüğü ile ilgili soruya ise sarı-lacivertli futbolcu, "11 numarayı hocamızın giydiğini biliyorum, net olmasa da 11 numarayı giyeceğimi düşünüyorum. İstanbul’a ilk geldiğimde de aynı numarayı giymiştim" yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow