hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Denize düşen uçak mı, göktaşı mı?

    Denize düşen uçak mı, göktaşı mı
    expand

    Antalya'nın Alanya ilçesinde, uçak düştüğü ihbarı üzerine başlatılan arama çalışmalarından sonuç alınamadı.

    Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptığı ve yaklaşık 6 saat süren arama çalışmalarının sona erdirildiğini, çalışmalarda uçak düştüğüne dair bir bulguya rastlanmadığını söyledi.

    Düşen cismin uçak değil göktaşı olduğu yolunda iddiaların da ortaya atıldığını anlatan Doğan, ancak bu konuda da kendilerine resmi bir bilgi gelmediğini bildirdi.

    Doğan, sadece bazı kişilerin, TUBİTAK Antalya Ulusal Gözlemevi'nden kendilerine bu yönde bilgi verildiğini söylediklerini, bunun dışında herhangi bir bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti.

    Kargıcak Belediye Başkanı Zihni Asiltürk de açıklamasında, uçak düştüğü ihbarı üzerine yapılan aramalardan sonuç alınamadığını belirterek, "Bazı kişiler bana bu düşen cismin uçak değil göktaşı olabileceğini söyledi. Ama bunun da doğruluğundan emin değilim" diye konuştu.

    Bir vatandaş, bu sabah saat 11.00 sıralarında 156 ve 112 numaralı telefonları arayarak, Alanya'nın Kargıcak ve Mahmutlar beldesi sahilinde 3-4 kilometre açıkta bir uçak düştüğünü gördüğünü söylemiş, bunun üzerine Sahil Güvenlik ve jandarma, bölgede ortak arama çalışması başlatmıştı.

    İhbar nedeniyle çok sayıda vatandaş sahile gelerek, çalışmaları izlediler ve bölgeye bakarak, uçak parçaları görmeye çalıştılar. Ancak aramalarda, herhangi bir bulguya rastlanmadı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow