hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakanlık müfettişleri Sincan Adliyesi'nde

    Bakanlık müfettişleri Sincan Adliyesinde
    expand

    Adalet Bakanlığı müfettişleri, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki inceleme kararı nedeniyle Sincan Adliyesi'nde ikinci kez inceleme yapıyor. Kararı veren Hakim Osman Kaçmaz, "Haberim yoktu. Bugün izne çıkıyordum. Mesaj mı verilmek isteniyor? Bırakın işimizi yapalım" dedi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise "Rutin bir işlem" açıklamasında bulundu.

    Gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Hakim Osman Kaçmaz, "Gelmeden önce haber verirlerdi ama benim haberim yoktu. Bugün normalde izne çıkıyordum. 2. kez müffettiş geliyor. Yargı her şeyi çözecek" dedi.

    "Bana mesaj veriliyor gibi geliyor" diyen Hakim Kaçmaz, "Tüm hakimler baskı altında. Sadece biz mi görev yapıyoruz. Madem ihraçla yargılanıyorum o zaman ya ihraç edin ya da bırakın işimi yapayım" diye konuştu.

    Bir gazetecinin "Bu incelemeler sizi etkiliyor mu?" sorusuna Hakim Kaçmaz, "Ben etkilenmiyorum" yanıtını verdi.

    Adalet Bakanı: "Rutin bir işlem"


    İncelemeyle ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin de bir açıklama yaptı ve incelemenin "rutin bir işlem" olduğunu açıkladı.

    Ergin, Ankara Barosu'nca düzenlenen "Uluslararası Hukuk Kurultayı"na gelişinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularına, "Bize gelen bütün şikayetler incelemeye tabi tutulur. Bu konuyla ilgili olarak da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) yapmış olduğu bir şikayet vardı. Müfettişlerimiz onu inceliyor. Tüm şikayetlere uygulanan prosedür burada da uygulanıyor. Rutin bir işlemdir" yanıtını verdi.

    Müfettişlerin incelemesinin hafta boyunca süreceği belirtiliyor.

    TİB'de inceleme kararını Kaçmaz almıştı


    Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndaki ilk inceleme kararını Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz almıştı. Ancak incelemeyi yapan hakim, "Engellendim" diyerek suç duyurusunda bulunmuştu. Bunun üzerine Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi Safiye Bilgi Pekgöz ikinci kez inceleme kararı almıştı. Üstelik bu kez ilgili kayıtlara el konulması ve engellenme durumunda tutuklama yetkisiyle birlikte.

    Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'ndan iki müfettiş Sincan Adliyesi'nde bu kararları ve ilgili yazıları mercek altına aldılar. Hakim Kaçmaz'ın verdiği kararlarla ilgili Sincan Adliyesi'nde daha önce de inceleme yapılmıştı. İnceleme sonucunda müfettişler Kaçmaz'ın meslekten ihracını ve hakkında adli soruşturma başlatılmasını istemişlerdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow