hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Olay büyükelçi CNN TÜRK'e konuştu

    Olay büyükelçi CNN TÜRKe konuştu
    expand

    CNN TÜRK'e konuşan Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol ise, "Bana pusu kuruldu" dedi.

    CNN TÜRK Dış Haberler Müdürü Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Çelikkol, "Sabahtan beri telefonlarım susmuyor. Bunun bana kurulmuş bir pusu olduğu konusunda İsrail'de çok fazla bilgi var. Tel Aviv Belediye Başkanı'na kadar herkes bu olayı kınıyor. Türkiye'ye yakın olanlar arasında müthiş bir görüş birliği var" diye konuştu.

    Çelikkol'un başlık başlık önemli açıklamaları şöyle:

    İLK KARŞILAŞMA:
    - İsrail parlamentosunda, Ayalon'un ofisinin önünde 1 dakika bekledim. Odanın henüz hazır olmadığını düşündüm, bana garip gelmedi.
    - Tokalaştık ve içeri girdim.

    GAZETECİLERİN DAVET EDİLMESİ:
    - Türk Büyükelçisi, Tel Aviv'de gazeteciler tarafından hep takip edilir. Dolayısıyla garip karşılamadım.

    KURTLAR VADİSİ ŞİKAYETİ:
    - Konuşmamız sırasında kısa bir şekilde Kurtlar Vadisi dizisinden rahatsız olduklarını aktardı. Bunun özel televizyon yapımı olduğunu söyledim ve ilişkilerin çerçevesini anlattım.
    - Görüşmeyi sıcak bir havada tamamladık.

    İBRANİCE KONUŞMA:
    - Görüşme başlamadan önce Ayalon gazetecilerle çok kısa olarak İbranice konuştu. Belki, foto muhabirlere "süreniz doldu, odayı boşaltın" gibi bir uyarı yapmış olabileceğini düşündük.
     
    ALÇAKTA OTURMASI:
    - Benim orada daha aşağıda oturtulduğum gibi bir intibam olmadı. Çünkü odalar çok küçük. Onlar iskemlede oturuyordu. Hatta, biz "daha rahat olduğu için kanepede oturuyoruz" diye düşündük. Aradaki fark çok azdı, fark etmedik bile.

    ÖZÜR BEKLENTİSİ
    - Resmi özür bekliyoruz yoksa geri çağrılabilirim.

    İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, dün gece yarısı bir özür açıklaması yapmış, genel bir ifade kullanarak, "Amacının elçilerin onurlarıyla oynamak olmadığını" belirtmiş, "protestosunun Türkiye'nin İsrail karşıtı saldırılarına yönelik olduğunu" dile getirerek, bundan sonra yabancı diplomatlara protestolarını daha diplomatik yollarla ifade edeceğini kaydetmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow