hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatvan Belediye Başkanı'nın eşi ve oğlu serbest

    Tatvan Belediye Başkanının eşi ve oğlu serbest
    expand

    Bitlis'in Tatvan, Güroymak ve Hizan ilçelerinde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda gözaltına alınan aralarında Tatvan Belediye Başkanı BDP'li Abdullah Ok'un eşi ve çocuğunun da bulunduğu 11 kişi serbest bırakıldı.

    Tatvan BDP'li Belediye Başkanı Abdullah Ok'un eşi Remziye Ok ve oğlu Doğancan Ok'un serbest bırakılmasının ardından savcılığa sevk edilen diğer 9 kişi de alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları belirtildi.

    Adliye önünde toplanan kalabalık arasında bekleyen Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, gazetecilere yaptığı açıklamada, yüzyılların sorunu olan Kürt sorununun bu şekilde çözülemeyeceğini söyledi.

    Belediye Başkanı Ok, "Bütün çağdaş ülkelerdeki çözüm yöntemleri bizim içinde model olarak alınmalıdır. Bu sorun demokratik yöntemlerle çözülür. Bu iş muhatapları ile görüşülerek çözülür. İran'da, Eta'da olduğu gibi gelişen dünyanın çözümleri bence bize de model olarak alınmalıdır. Bu olaylar böyle olursa devam eder. Bu isyanlarda devam eder. Bu ülkeyi demokratikleştirmek için bu ülkeyi seven herkes, bu ülkenin asker yada polis devleti olmasından çok demokratik ve çağdaş bir ülke olması için mücadele edecektir. Bu tür tutuklamalar asla geri adım atılmasına neden olmayacaktır" dedi.

    Belediye Başkanı Ok, eşi ve oğlunun gözaltına alınması ile iligili de, "Bugün bırakıldılar. Ancak bu yarın ya da istendiğinde tutuklanmayacaklar anlamında değildir. Belediye Başkanları konusunda almaları gerekiyorsa beni almalarını istedim. Eğer bu çözümse belediye başkanlarını, milletvekillerini alsınlar. Parti kapattılar ama bu da çözüm olmadı. Bundan sonra da olmayacaktır. Parti kapatma, dokunulmazlıkların kaldırılması ve halkın oylarıyla seçilen belediye başkanlarının gözaltına alınmaları çözüm getirmez. Aksine büyütür, körükler. Eşim ya da çocuğum olması bir şeyi değiştirmez. Hepsi bizim çocuklarımız. Hepsi bizim insanlarımızdır. Bunu böyle değerlendirmek lazım" diye konuştu.
     
    BDP'nin 3 Ocak'ta yapılan ilçe binası açılışı sırasında elde edilen görüntüleri inceleyen polis, bugün sabah saatlerinde eşzamanlı operasyon düzenlemişti.

    Gözaltına alınanlar arasında Tatvan BDP Belediye Meclis Üyesi Çetin Yılmaz ile bir belediye çalışanı da bulunuyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow