hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Poyrazköy iddianamesinde 'esrarengiz araç'

    Poyrazköy iddianamesinde esrarengiz araç
    expand

    Poyrazköy iddianamesine giren telefon kayıtlarında ABD konsolosluğuna ait bir aracın askeri bölgede fotoğraf çektiği ve durumun jandarmaya bildirildiği ortaya çıktı.

    Poyrazköy iddianamesine göre, Keçilik mevkindeki kazılardan 17 gün önce, yani 7 Nisan 2009'da ABD konsolosluğuna ait bir araç askeri bölgede dolaştı ve araçtan fotoğraflar çekildi.

    Sanıklardan Binbaşı Eren Günal'ın telefonundan yapılan bir görüşmede Sedat isimli bir yarbayın "resim çeken bir asker" dediği, buna karşılık Oktay isimli diğer yarbayın "Tamam efendim araç ABD konsolosluğundanmış. Şimdi jandarma yanımda tamam efendim" dediği belirlendi.

    Bu görüşmenin tarihi de son derece dikkat çekici. Zira ABD konsolosluğuna ait araç Poyrazköy'de cephaneliğin bulunduğu 24 Nisan 2009 tarihindeki kazıdan 17 gün önce bölgede dolaşmış.

    Bu durumun sorulduğu sanık Eren Günal, konuşmayı yapan Sedat yarbayla İzmir Foça'da "Efes 2009" tatbikatı için birlikte bulunduklarını ve planlama toplantısına katıldıklarını, görüşmelerin genelde buna ilişkin görüşmeler olduğunu ileri sürdü.

    Ancak daha sonra alınan ek savunmasında iki yarbayın konuştuğu konunun o gün konsolosluk aracının yanlışlıkla askeri bölgeye girmesi ve görevliler tarafından ikaz edilerek bölgeden uzaklaştırılmasıyla ilgili olduğu iddia edildi.

    Savcılık ise bu esrarengiz olay için yaptığı değerlendirmede, görüşmenin Efes 2009 tatbikatı ile ilgisi olduğu iddialarının "inandırıcı olmadığını" belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow