hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Batıda fırtına alarmı

    Batıda fırtına alarmı
    expand

    Meteoroloji, Muğla ve ilçelerinde fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreye ulaşacağına dikkat çekti, alarm verdi. Dalga boyu sahillerde yer yer 7-8 metre olacak.

    Sabah saatlerinde esmeye başlayacak fırtınanın Ege'de güneydoğudan 7 ile 9 kuvvetine ( 75 ila 90 km/s ) ulaşması bekleniyor.

    Fırtına konusunda uyarıyı son dönemde okul tatilleriyle sonuçlanan uyarılaryla dikkat çeken Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesi yaptı.

    Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, bölgenin Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı hava kütlesinin etkisi altına gireceğini, Muğla merkez ile ilçelerinde sabah saatlerinde keşişleme başlayacağı, perşembe günü öğle saatlerine kadar devam etmesi beklenen fırtınada rüzgarın hızının zaman zaman 100 kilometreyi bulabileceğine dikkat çekildi.

    Fırtınayla birlikte sağanağın da zaman zaman etkili olacağını belirten uzmanlar, vatandaşları dolu, yıldırım düşmesi, sel, taşkın, heyelan, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

    Meteorolojik uyarıya göre, Bodrum, Antalya ile Anamur arasında güney ve güneydoğudan esecek rüzgar zamanla hızını artırarak fırtına ve kuvvetli fırtına limitlerine ulaşacak. Deniz, kaba ve çok kaba dalgalı olacak. Dalga yüksekliği 4-6, yer yer 7-8 metreyi bulacak.

    Didim:
    Aydın'ın Didim ilçesinde, saatteki hızı 60 kilometreye bulan lodos sahilde dev dalgalar oluşturdu. Dalgalar nedeniyle belediyeye ait kafeterya sular altında kaldı.

    Yurdun kıyı kesimlerinde hissedilen sağanak ve fırtına Didim'de de hayatı olumsuz etkiledi. Saatteki hızı 60 kilometreye bulan lodos nedeniyle Altınkum Sahili'nde dev dalgalar oluştu.

    Bazı vatandaşlar dev dalgaları izlemek için Altınkum Sahili'ne gelirken, balıkçıların bu dalgalara rağmen denize açıldığı görüldü. Dev dalgalar nedeniyle Altınkum Sahili'nde bulunan Didim Belediyesi'ne ait kafeteryayı su bastı.

    İşletme çalışanları suyu kendi imkanlarıyla tahliye etti. Didim Belediyesi ekipleri özellikle liman bölgesinde dalgalara ve su baskınlarına karşı önlem aldı. Hava sıcaklığı en yüksek 17 derece olarak ölçüldüğü ilçede lodosla birlikte zaman zaman yağmur da etkili oluyor.

    Antalya:
    Antalya'da bu geceden itibaren saatteki hızı 60-75 kilometreyi bulan fırtına beklendiği bildirildi.

    Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, gece saatlerinden itibaren Antalya'nın sahil ilçeleri Finike ve Gazipaşa arasında, güney ve güneydoğu yönlerinden saatteki hızı 60-75 kilometreyi bulan fırtına beklendiği belirtildi.

    Fırtınanın yarın saat 23.00'ten itibaren etkisini kaybedeceği, Finike-Alanya sahil kesimlerinde gök gürültülü sağanakla yer yer etkili olacağı kaydedilerek, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

    Bu arada Antalya'nın Aksu ilçesinde de futbol sahaları, seralar ve tarım arazileri halen su altında bulunuyor.

    Antalya'da pazar günü akşam saatlerinde başlayan, aralıklarla devam eden sağanak nedeniyle bazı bölgelerde hayat adeta felç oldu. Yağışın devam etmesi nedeniyle su seviyesi düşmüyor.

    Yetkililer, kentte gelecek günlerde etkili yağış beklenmediğini, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow