hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başsavcının talimatını sızdıranlara soruşturma

    Başsavcının talimatını sızdıranlara soruşturma
    expand

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Merkez Komutanlığı'na önceki gün gönderdiği gizli ibareli yazıyı sızdıranlar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

    Engin, "Balyoz" soruşturmasını yürüten savcıların arama, gözaltı, gibi tüm talimat yazılarında Başsavcıvekillerinin 'uygun görüldü' şerhinin bulunmasını istediğine yönelik haberlerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Engin, "Yazımız zaten bazı basın yayın organlarına sızdırılmış. Orada herşey yazıyor, ifade ediliyor, yorum yapılacak pek birşey yok. Zaten o yazıda da görüldüğü gibi başsavcıvekillerimiz bu soruşturmada koordinatör olarak görevliler. Hatta soruşturmanın bir bölümüne de katılmak üzere bizzat katılmak üzerede görevli bulunuyorlar. Hal öyle olunca da başka yorum yapmaya gerek yok" dedi.
     
    Engin, "Bu yazıları da basına sızdıranlar hakkında kanuni gereğine tevessül edilmiştir" ifadelerini kullandı.

    Bir gazetecinin "Yazıya neden gerek duyuldu" sorusunu ise Başsavcı Engin yanıtsız bıraktı.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Merkez Komutanlığı'na önceki gün gönderdiği gizli ibareli yazıda, "Başsavcıvekillerinin imzası yoksa, iade edin" talimatı yer aldı. İddialara göre Engin, Balyoz soruşturmasını yürüten savcıların verdiği talimatlarda, Başsavcıvekillerinin de onayı olmasını istiyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow