hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İddianamede Cihaner'le polisin çekişmesi var

    İddianamede Cihanerle polisin çekişmesi var
    expand

    Yeni Ergenekon iddianamesi, "Erzincan'da emniyet ve savcılık arasında çekişme olduğu, karşılıklı komplolar kurulduğu" iddialarını da içeriyor. Çekişme, soruşturmanın en önemli delili olan mühimmatlar konusunda yaşanıyor. İddianamedeki komplo suçlamaları ise gizli tanık ifadeleriyle desteklenmiş.

    Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının en somut ve ilk ulaşılan delili mühimmatlar oldu.

    El bombaları ve mermiler, Çatalarmut köyündeki Göyne Baraj Gölü'nde bulundu. Bölge jandarma bölgesi. Fakat ihbar polise geldi. İncelemeyi jandarma yaptı. Fakat ekibin başında Erzincan değil Erzurum savcısı vardı.
     
    Ergenekon soruşturmasını başlatan özel yetkili savcısı Osman Şanal. mühimmatı bulan kişi iddianamede gizli tanık olarak ifade veren Göyne'ydi.

    Göyne, "El bombalarının olduğunu görünce hemen aklıma Ergenekon terör örgütü geldi. Herhalde bu Ergenekon'un mühimmatlarından birisi olsa gerek diye düşünerek, şahsen görüşmekte olduğum polis memuru Z'yi aradım.. Polis ekipleri geldiğinde onlara mühimmatı gösterdim. Benim bulunan mühimmatlarla ilgili önceye dayalı herhangi bir bilgim ve duyumum yoktu. Tamamen tesadüfi bir şekilde mühimmatla karşılaştım" dedi.

    İhbarı alan polis memuru da iddianamede gizli tanık. Adı "Çatalarmut" olarak geçiyor, "Amirlerimle birlikte olay yerine gittik. Bombaları bulduk. Gizli durumu daha sonra sıralı amirlerimiz vasıtasıyla adliyeye intikal ettirdik" diyor.

    Erzincan Emniyeti bu adli olayı kendisine geç bildirince kentin başsavcısı İlhan Cihaner, emniyet hakkında "adli olayı geç bildirmek" sebebiyle soruşturma açıyor. Ergenekon iddianamesine göre, bu soruşturma sürecinde Cihaner komplo hazırlığına girişiyor. Cihaner'in bu hazırlığı da yine bir gizli tanığın X'in ifadesine dayandırılmış.

    İddianameye göre, bu komplonun amacı İstanbul'da yürütülen Ergenekon soruşturmasıyla ilgili kuşku yaratmaktı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow