hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Org. Berk tatbikata komuta ediyor

    Org. Berk tatbikata komuta ediyor
    expand

    Erzincan'daki Ergenekon soruşturmasının 1 numaralı şüphelisi 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in sorumluluğundaki Kış Tatbikatı Kars'ta başladı. Tatbikatı Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Savunma Bakanı izlemiyor, ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ bölgede. Başbakan, bugün Türk Patent Ödülü töreninde katıldı ve "Tatbikata gitmememin özel bir nedeni yok" dedi.

    Genelkurmay Başkanlığı ise sitesinde bir açıklama yayınlayarak, "Başlangıçtan itibaren bu Tatbikatın Basına Kapalı olarak ve Seçkin Gözlemci Gününe sadece Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı katılacak şekilde icra edilmesi planlanmıştır" ifadesini kullandı.

    Kars'a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'u 3. Ordu Komutanı Orgeneral Berk karşıladı. Havalimanında bazı yolcuların komutanları alkışlaması dikkat çekti. Başbuğ'un kışlaya giderken makam otomobiline Orgeneral Berk'i aldığı belirtildi.

    Komutanları izleyen basın mensupları ise Cumhuriyet Köyü girişinde durduruldu ve tatbikatı izlemelerine izin verilmedi.

    Gece yarısından sonra top atışları ile başlayan 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'in koordinatörlüğünde, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç'ın sevk ve idaresindeki tatbikatta, Erzurum'dan havalanan savaş uçakları, belirlenen hedefleri dövdü.
    Tatbikatta Erdoğan yokBaşbakan Erdoğan, Sarıkamış'ta yapılan kış tatbikatına katılmamasıyla ilgili olarak, "Özel neden söz konusu değil" dedi.

    Erdoğan, bir gazetecinin, "Son zamanlarda tartışılan şeyler..." sözleri üzerine de "Hiçbirisiyle alakası yok. Bunların hepsi uydurmadır. İşte bunlar her zaman şikayet ettiğim konudur. Yeni bu ülkede ülkenin atmosferini değiştirmeye yönelik, germeye yönelik gayretlerin nerelerden meydana geldiğini bu da çok açık ortaya koyuyor" diye konuştu.3. Ordu Komutanı Saldıray Berk, Kars Havaalanı'nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve kuvvet komutanlarını karşıladı.

    Kars'ın Akbaba Dağı eteğindeki bölgede Hava Kuvvetleri Komutanlığının da katılımıyla, müşterek, fiili ve atışlı olarak icra ediliyor. Birliklerin kar, şiddetli soğuklarda, atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemek, birliklerin kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, giyim, ikmal, bakım faaliyetleri gibi temel konular üzerinde eğitimlerini ve hayatta kalabilme kabiliyeti amaçlanan tatbikat, başlangıçından itibaren basına kapalı tutuldu.

    Seçkin gözlemci gününe sadece Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı katıldığı tatbikat 1- 5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve bin 574 personel ile 7 uçak, 14 helikopter görev alacak.

    2006'da Erdoğan da katılmıştı

    2006 yılındaki tatbikata Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök'le birlikte kamuflaj elbisesi giyerek katılmıştı.






    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow