hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da 24 saat doğalgaz satışına ara

    Ankarada 24 saat doğalgaz satışına ara
    expand

    Başkent Doğalgaz Dağıtım, bahar dönemine girilmesi ve gece saatlerinde doğalgaz satışına yönelik yoğun bir talep gelmemesi üzerine, 24 saat doğalgaz satışına geçici olarak ara verildiğini bildirdi.

    Başkent Doğalgaz Dağıtım, A.Ş Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan, doğalgaz satış noktalarında eskiden yoğun kuyruklar oluştuğunu, bu durumun önüne geçme amacıyla, satış noktaları ve bankaların sayısını artırdıklarını, PTT banklarla anlaşma yaptıklarını anımsattı.

    Kırşan, yapılan çalışmaların tamamının Ankara halkına kolaylık sağladığını, şu anda 300'ün üstündeki noktada satışın devam ettiğini belirterek, "Doğalgaz satışında en iyi hizmeti verme çabasındayız. Abonelik hizmetleri de hızlandırıldı. Eskiden 3 gün içinde tamamlanan abonelik işleri 15 dakika gibi kısa sürede tamamlanıyor. Bahar dönemine girilmesi ve gece saatlerinde doğalgaz satışına yönelik yoğun bir talep gelmemesi üzerine, 24 saat doğalgaz satışına geçici olarak ara verildi. Gece saatlerinde artık yoğun bir gaz alımı talebiyle karşılaşmamamız üzerine bu karar alındı. Yeniden kış dönemine girildiğinde 24 saatlik satışa başlanacaktır. Satış noktalarının çoğaltılması ve PTT banklar sayesinde doğalgaz satışında eskiden olduğu gibi yoğun kuyruklar oluşmuyor" dedi.

    Doğalgaz kullanımında bilinçlenme

    Vatandaşların doğalgaz cihazlarının kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini ve kurum elamanlarının en iyi şekilde yetişmesi için de eğitim verdiklerini bildiren Kırşan, personelin hizmet içi eğitimin yanısıra halkla ilişkiler konusunda da eğitim aldıklarını söyledi.

    Doğalgazı başkent halkının konutuna en tehlikesiz bir şekilde ulaştırmayı hedeflediklerini ve tüketicilere de çok büyük görev düştüğünü belirten Kırşan, "Bu yıl çok soğuk bir dönem geçirmedik. Çok şükür doğalgazdan zehirlenmeye yönelik ölüm vakaları yaşanmadı. Ancak önümüzdeki süreçte bilinçsiz doğalgaz kullanımı nedeniyle sıkıntılar yaşanabilir. Üzücü olaylar yaşamak istemiyoruz. Ankara halkını bu dönemde uyarıyoruz. Ankaralı bahar aylarını iyi değerlendirsin ve doğalgaz cihazlarının bakımını yaptırsın, bacalarını temizletsin. Bacalarını itfaiyeye temizletebilirler. Aşamayacakları noktada ALO 187 çağrı merkezini arasınlar ve yardım alsınlar" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow