hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan suçluyu buldu: Medya!

    Erdoğan suçluyu buldu: Medya
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de kaçak olarak yaşayan 100 bin Ermeni'nin sınırdışı edilebileceği"ne ilişkin sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

    AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen genişletilmiş il başkanları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, dış basına verdiği mülakattaki sözlerinin "kaçak" Ermenilerle ilgili olduğunu, ancak uluslararası medyanın ifadesini çarpıttığını ve "kaçak" kelimesini yansıtmadığını bildirdi.

    "Vatandaşımız olan Ermenilerle ilgili konuşmadım" diyen Erdoğan, azınlıklara karşı tavırlarının net olduğunu, açıklamasına artniyetli yaklaşıldığını belirterek, kendisine özür dileme çağrısı yapanları da eleştirdi.

    Erdoğan, "Ermenilerle ilgili sözlerimi saptırmak isteyenler, bana 'özür dilemeli' tavsiyesinde bulunanlara sesleniyorum; biz kimden özür dileyeceğimizi çok iyi biliriz. Sen kimi avukatısın? Dürüst ol" ifadesiyle de köşe yazarlarına yüklendi.

    "Süreci zora sokacak girişimlerin bedeli ağır olur" diyen Erdoğan, "Avukatlığınızı doğru yapın. Türkiye'nin ve Türk milletinin avukatlığını yapın" dedi.

    Başbakan Erdoğan, İngiliz haber kanalı BBC'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 100 bin kaçak Ermeni'yi geri gönderebileceğini söyleyerek, "E ne yapacağım ben yarın, gerekirse bu yüz binine hadi siz de memleketinize diyeceğim, bunu yapacağım" demişti.

    Romanlardan özür

    Roman açılımına da değinen Erdoğan, "Roman vatandaşlarım benim vatandaşımdır ve bu ülkede 10 yıllardır vatandaşlık hukukundan dahi istifade edememişlerdir. Bu tespiti de yapacağız. Eğer özür dilenmesi gereken varsa, benim Roman vatandaşlarımdır ve ben onlardan bu devlet adına özür diliyorum" dedi.

    Aytaç Durak yorumu: "AKP ve CHP reddetti, MHP aday yaptı"

    Erdoğan, yolsuzluk iddiaları nedeniyle MHP lideri Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla partiden istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ile ilgili de konuştu.

    Durak'ın bir önceki dönem AK Parti'den belediye başkanı olduğunu, ancak son seçimlerde aday göstermediklerini hatırlatan Erdoğan, “Ne kadar isabetli bir karar verdiğimiz şimdi ortaya çıktı. Her şeyden önce, bir insan genel başkanıyla konuştuğu zaman, o sözünü tutmuyorsa, yani doğru konuşmuyorsa onun AK Parti çatısı altında yeri olamaz" dedi.

    Kendilerinin aday göstermediği Durak'ın MHP tarafından aday  gösterilmesini eleştiren Başbakan Erdoğan, “Biz ona söyledik, 'Seninle yollarımız ayrıldı' İlk gittiği yer neresi oldu? CHP. CHP de kabul etmedi. Ondan sonra gittiği yer neresi oldu? MHP. Yani AK Parti ile CHP'nin reddettiği kişiyi MHP aday gösterdi. Şimdi bugün o kişiyi, istifasını isteyerek, hatasını telafi etmeye çalışıyor" diye konuştu.

    Kışla, cami ve yargıya siyaset tartışmaları

    Erdoğan, AK Parti'nin kurulduğu andan itibaren kışlaya, camiye ve yargıya siyaset sokmama konusunda hassas davrandığına vurgu yaparak, ana muhalefet liderinden de en az kendileri kadar hassas olmasını rica etti ve, "Lütfen, kışlaya, camiye, yargıya siyaset sokmayalım. Bunu biz yapmıyoruz, lütfen siz de yapmayın" dedi.

    "Ama ben bugünlerde gerçekten bazı değişiklikler de görüyorum. Yani artık tarih okumaya başladıklarını görüyorum, bunu memnuniyetle görüyorum. Balkan Savaşları' diyor, Damat Ferit dönemini okuyor..." diyen Erdoğan, "Umuyorum tarih derslerini hızlandırır ve bugünün Türkiye'sine gelir. Umarım, demokrasi tarihimizi de okumaya ve incelemeye başlar. Eğer bugünlere gelebilirse Türkiye'nin demokratikleştiğini, demokrasi yolunda epeyce mesafe katettiğini görür ve kendisi de hayati derecede bir aydınlanmayı yaşar" şeklinde konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow