hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kayıp Umut için 10 vekil Eşme'de

    Kayıp Umut için 10 vekil Eşmede
    expand

    Uşak'ın Eşme ilçesinde hafta başında kaybolan 10 yaşındaki Umut Balık'tan 120 saattir haber yok. Bölgeye giden 10 milletvekili de kayıp Umut'la ilgili bilgi almak için Umut'un ailesini ve okul yönetimini ziyaret etti.

    Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan geçen pazartesi günü kaybolan Umut Balık'ı arama çalışmaları sürüyor.

    8 kişilik dalgıç ekibi gölde arama yaptı. 15 kişilik özel ekip de çalışmalarını Yeleğen beldesi Tokmak mevkiine yoğunlaştırdı.

    10 milletvekili de hem çalışmalar hakkında bilgi almak hem de aileyi ziyaret etmek için Eşme'deydi.

    Milletvekiller Balık ailesi ve okul yönetimiyle görüştü. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, kaybolan çocuğun tüm sorumluluğunun devlette olduğunu söyledi.

    Ersin, "Devlete teslim edilen çocukların kaybolması ve akibetlerinin bilinmemesi devletin büyük bir ayıbıdır" dedi.

    Güvenlik zafiyeti olduğunu okuldaki güvenlik kameralarının sürekli arıza yaptığını belirten Ersin, "Aslında bu sorun sadece Uşak'taki okulda değil tüm ülke genelindeki yatı okulların sorunudur" dedi.

    AK Parti Uşak Milletvekili Mustafa Çetin de, akşam saatlerinde Umut Balık'ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette kayıp çocuğun bulunmasıyla ilgili sürdürülen çalışmalarla ilgili aileye bilgi veren ve ailenin düşüncelerini alan Milletvekili Çetin, "Hepimizin tek bir arzusu var. Umut'u en kısa sürede sağ salim bulmak istiyoruz. Devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Umut'u buluna kadar gayret sarf etmeye devam edeceğiz. Olayla ilgili idari soruşturma sürüyor" diye konuştu.

    Aramalar yarın sürecek

    Uşak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Karaalp'in koordine ettiği arazi arama çalışmalarında, bugün çevredeki göletlerde dalgıç ekipleri arama çalışması yaptı. Akşam saatlerine kadar sürdürülen çalışmalar, havanın kararması nedeniyle yarın sabaha kadar durduruldu.

    Uşak Valisi Özdemir Çakacak, arama çalışmalarından şu ana kadar bir sonuç alınamadığını, emniyet güçlerinin sürdürdüğü soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.

    Olayla ilgili herhangi bir gözaltı bulunmadığını, arama çalışmalarını sağ duyuyla takip etmek gerektiğini belirten Vali Çakacak, tek arzularının Umut Balık'ı sağ salim bulmak olduğunu vurguladı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow