hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kare kodsuz ilaçların parası ödenmeyecek

    Kare kodsuz ilaçların parası ödenmeyecek
    expand

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Mayıs 15'ten itibaren kare kodsuz ilaçların parasını ödemeyeceğiz" dedi.

    Dinçer, Korel Termal Otel'de Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yemekte işadamları bir araya geldi.

    Bakanlık tarafından başlatılan, Türkiye'de üretilen ve ithal edilen tüm ilaçlara bir kimlik numarası verilmesi olarak tanımlanan "kare kod" uygulaması hakkında bilgiler veren Dinçer, bu kapsamda numaralandırılmamış ilaçların ödemesinin 15 Mayıs 2010'dan itibaren yapılmayacağını söyledi.

    Çelik, şunları kaydetti:
    "Kare kod uygulamalarına başladık. Bu uygulama şöyle ki Türkiye'de üretilen veya Türkiye'ye resmi olarak ithal edilen her ilacın kutusuna tıpkı bizim nüfus cüzdanlarımızda olduğu gibi bir kimlik numarası verilecek.

    Bu kimlik numarasının bir de bizim bakanlığımızda bir kütük kaydı olacak. İlaç üretildiği anda numara bir kutuya bir de kütüğe işlenecek. İlaç deposuna aktarıldığında ilaç deposu o kare kodu okuttuğunda bizde kayıtlı olup olmadığına bakacak. Eğer kayıtlı değilse o ilacı satamayacak.

    İkincisi eczane ilacı alırken kontrol edecek ve ancak biz de kütük kaydı olan ilacı rafına koyabilecek. Üçüncüsü ise müşterilere kare kodlu olarak satabilecekler. Biz kare kodsuz ilaçları ödemeyeceğiz. Mayıs 15'ten itibaren kare kodsuz ilaçların parasını ödemeyeceğiz. Onun için kare kodu olmayan hiçbir ilaç satılamaz hale gelecek. Böylece Türkiye'deki bütün ilaç sektörünü kontrol altına almış olacağız"
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow