hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Almanya'dan Elazığ'a hava köprüsü

    Almanyadan Elazığa hava köprüsü
    expand

    Almanya'nın Frankfurt kentinden Öger Türk Tur, Elazığ'a ilk direkt uçak seferini gerçekleştirdi. 152 yolcu ve 7 mürettabatıyla Elazığ'a inen uçak folklor gösterileriyle karşılandı. Öger ayrıca Berlin, Köln ve Stuttgart'tan Elazığ'a direk uçak seferleri konulduğunu açıkladı.

    Almanya'dan Öger Türk Tur Frankfurt kenti ile Türkiye'nin Elazığ kenti arasında direkt seferle hava köprüsü oluşturdu.

    Öger Türk Tur Türkiye dışından ilk kez direkt seferi Elazığ'a gerçekleştiren ilk şirket oldu.

    Almanya'nın Frankfurt Havalimanı'ndan kaptan pilot Uwe Dorn-Voegler yönetiminde 147 yolcu 5 bebek ile  saat 04.50' de havalanan ' GXL110' sefer sayılı XL German Havayolları uçağı Elazığ Havaalanı'na indi.

    Basın dünyasından sadece Hürriyet gazetesinin eşlik ettiği seferin kaptan pilotu Voegler" İlk kez yurt dışından gelen bir uçağın pilotu olmaktan gurur duyuyorum" anonsunu yaptıktan sonra yaklaşık 20 dakika Elazığ üstlerinde tur attıktan sonra saat 09.50 'de alana indi.

    Folklor gösterileriyle birlikte uçağın yolcularını Vali Muammer Erol, Yardımcısı Mehmet Ali Sağlam, Belediye Başkan Vekili Atik Bilici, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, ETSO Başkanı Ali Şekerdağ, Öger Türk Tur yetkilileri Aykut Öger, Adil Serim, Burak ve Yusuf soylu ile yolcuların yakınları karşıladı.

    İlk sefere Frankfurt'tan binen Öger Türk Tur Frankfurt Müdürü Gökhan Gezer, "Bugün ilk seferimizi gerçekleştirdik. Uçtuğumuz XL firması   çok tecrübeli bir şirket. Frankfurt'ta sadece İstanbul, İzmir, Adana, Ankara'nın isimlerini görürken bugün Elazığ ismini görmek bizi çok gururlandırdı. Yurt dışından Anadolu illerine ilk uçuşları hep Öger Türk Tur gerçekleştirdi. Bursa, Hatay gibi yeni hatlarla Türkiye'yi Avrupa'ya hava köprüsüyle bağlayıp yakınlaştırmak arzusundayız" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow