hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmit Körfezi'nde iki gemi çatıştı

    İzmit Körfezinde iki gemi çatıştı
    expand

    İzmit Körfezi Hereke açıklarında Alman bayraklı CMA CGM Verlaine ile Malta bayraklı Odessa Star isimli konteyner gemileri, Hereke açıklarında yoğun sis nedeniyle çarpıştı.

    Gövdesinde, su seviyesinin üst kısmında 10 metrelik yırtık oluşan ve 6 derece sancak tarafına yatarak bir miktar su alan CMA CGM Verlaine, batma ihtimaline karşı KARAYA oturtulmak üzere 4 römorkör tarafından Yalova'nın Altınova ilçesi Hersek Burnu açıklarına çekildi.

    Ciddi bir hasar almayan Odessa star ise Eskihisar demir yerine demirledi.

    Alman bayraklı CMA CGM Verlaine isimli konteyner gemisi daha sonra Körfez ilçesindeki Evyap Limanı'na hareket etti.

    İzmit Liman Başkanı İlker Tuncer, CMA CGM Verlaine'nin İzmit Körfezi'nden Evyap Limanı'na gitmek istediğini, Odessa Star'ın ise Gemlik'e gitmek üzere Evyap Limanı'ndan demir aldığını, iki geminin sis nedeniyle Hereke açıklarında çarpıştığını hatırlattı.

    Tuncer, ölen ya da yaralananın olmadığı, çevre kirliliğinin de yaşanmadığı kazada, gövdesinde, su seviyesinin üst kısmında yaklaşık 10 metrelik yırtık oluşan ve 6 derece sancak tarafına yatan CMA CGM Verlaine'nin çekildiği Yalova'nın Altınova ilçesi Hersek Burnu'ndan Körfez ilçesindeki Evyap Limanı'na hareket ettiğini bildirdi.

    CMA CGM Verlaine'nin kendi motor ve imkanlarıyla, kılavuz kaptanıyla Evyap Limanı'na gittiğini beliren Tuncer, gemiye römorkörlerin da eşlik ettiğini söyledi.

    Tuncer, Evyap Limanı'nda geminin konteynerlerinin bazılarının boşaltılacağını ve 10 metrelik yırtık bulunan bölgenin de onarımının da yapılabilmesi için çalışma başlatılacağını kaydetti.

    İlker Tuncer, çarpışmanın ardından Eskihisar açıklarına demirleyen Malta bayraklı Odessa Star'ın gövdesinde de yırtık oluştuğunu, ancak yırtığın su seviyesinden yüksekte olmasından dolayı geminin batma tehlikesinin olmadığını belirtti.

    Soruşturma sürüyor

    Hasar gören Alman bayraklı CMA CGM Verlaine ve Malta bayraklı Odessa Star ile ilgili soruşturma sürdürülüyor. İzmit Liman Başkanı İlker Tuncer,  ölen ya da yaralananın olmadığı, çevre kirliliğinin yaşanmadığı kazada, bordasında su seviyesinin hemen üst kısmında yaklaşık 10 metrelik yırtık oluşan CMA CGM Verlaine'nin, Yalova'nın Altınova ilçesi Hersek Burnu açıklarından kendi motor imkanlarıyla kılavuz kaptan ve römorkörler eşliğinde Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Evyap Limanı'na geldiğini belirtti.

    Limanda, gemideki konteynerlerin bazılarının boşaltılacağını ardından da hasar gören bölgenin onarılması için çalışma başlatılacağını ifade eden Tuncer, tamirin büyük ihtimalle Tuzla Tersanesi'nde yapılacağını, ancak bu konuda henüz karar verilmediğini bildirdi.

    Tuncer, kazayla ilgili iki geminin kaptan ve personelinin ifadelerine başvurulacağını kaydetti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow