hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğan'ın suçladığı Özkök CNN TÜRK'e konuştu

    Doğanın suçladığı Özkök CNN TÜRKe konuştu
    expand

    "Balyoz Eylem Planı"nı hazırladığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada tutuklandıktan sonra serbest bırakılan ve GATA'da tedavi altına alınan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın hakkında ağır ithamlarda bulunduğu dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan'a özel açıklamalarda bulundu. Özkök, Çetin Doğan'ın suçlamalarını reddetti.

    CNN TÜRK Haber Koordinatörü Yavuz Oğhan emekli Orgeneral Doğan'ın mektubunda suçlamalarda bulundugu dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e ulaştı.

    Yavuz Oğhan, Özkök'e "Emekli Orgeneral Çetin Doğan Balyoz operasyonunda ortaya çıkan belgeleri medya ya  sizin ulaştırdığınızı iddia ediyor. Bu konuyla ilgili bir açıklamanız olacak mı?" diye sordu

    Hilmi Özkök, "Aslında birşeyler söylemeye gerek yok. Ama suskunluk bazen konuşanları cesaretlendiriyor. Konuyu yakından takip etmeyenler de bu suskunlulugu, iddiayı veya suçlamayı kabul anlamında degerlendiriyor. Bu nedenle bazı şeyleri söylemek  zorunda bırakılıyorum" dedi

    "Bu belgeleri benim vermemin mümkün olmayacağını söylemeliyim" diyen Özkök, "Ancak bu belgelerin olmadığını ve bunların imal edildigini kendisi televizyonlarda ve beyanatında söyledi. Olmayan belgeleri birilerine vermek hukuk deyimiyle naks teşebbüstür. (Yani eksik girişimdir)" dedi.

    "Hakkımda dava açtırsın"

    Özkök sözlerine, "Şayet bu belgelerin basına benim tarafımdan verildiğini ima ediyorsa, delillerini Cumhuriyet savcılarına vererek hakkımda devlet sırlarını açıklamaktan dava açtırmalıdır" diye devam etti.

    Hilmi Özkök, "Herhalde disiplinli ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne muhabbetle bağlı bir emekli orgeneral delilsiz olarak eski komutanına iftira atmaz" dedi.

    ÇETİN DOĞAN ÖZKÖK'Ü NEYLE SUÇLAMIŞTI?

    "Balyoz" soruşturması kapsamında hakkında yakalama emri çıkartılan emekli Orgeneral Çetin Doğan, dün avukatları aracılığıyla yazılı açıklama yapmıştı.

    Doğan, "Balyoz davasının ulaştığı boyutta hala 'adalete saygı bahanesi'ne sığınarak susanlar, susmaya devam ettikçe, iş başa düştü demektir. Umarım yaptığım açıklamalardayanlışlık ve eksiklik bulanlar, hiç olmazsa bu konularda 'devlet adamı' olarak kendi doğrularını açıklarlar" sözleriyle dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ü işaret etmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow