hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Güler "Süper Müsteşar" mı oluyor?

    Vali Güler Süper Müsteşar mı oluyor
    expand

    Daha önce "Kamu Düzeni Müsteşarlığı'na atanıyor" iddialarını reddeden İstanbul Valisi Muammer Güler, bu kez "ayrılık" sinyali verdi. Sorular üzerine Güler "belki de kısa süre sonra böyle bir tasarruf gerçekleşebilir. Gerçekleşirse de devlete sadakatla hizmet etmek esastır" diye konuştu.

    Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na mı atanıyor?

    İstanbul Valisi Muammer Güler daha önce iddialar karşısında sessiz kalmayı seçmişti ama bu kez olumlu sinyaller verdi.

    Vali Güler, "Valiler Kararnamesi gündemde, sizin müsteşar olacağınız söyleniyor, ne diyeceksiniz?" şeklindeki soruya, "Devlet böyle bir karar verirse başımın gözümün üzerinedir. Ben bu konuda taktir makamı değilim. Takdire yetkili makamlar ne görev verirlerse, ülkemin, devletimin verdiği her göreve sevine sevine giderim. Ortada bir şey yok bekleyelim görelim. Belki de kısa süre sonra böyle bir tasarruf gerçekleşebilir. Gerçekleşirse de devlete sadakatla hizmet etmek esastır " ifadelerini kullandı.

    Muammer Güler'in atanması beklenen Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı "Süper Müsteşarlık" olarak anılıyor. Başbakanlığı bağlı müsteşarlığın örtülü ödenekten harcama yapma yetkisi de var.

    Valinin "Süper Müsteşar" olma ihtimalinin tek sinyali "sadakatla hizmet etmek esastır" sözleri değildi.

    Kendisine makamında ziyaret eden Hakkarili çocuklar Anadolu Spor Akademisi forması hediye etti. Formanın arkası "34 numaraydı". Vali Güler 34'ün değişebileceğini esprili bir dille ifade etti.

    Vali Güler'in ardından İstanbul Valiliği'ne Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun atanması bekleniyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow