hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muğla'daki olaylar: Üniversite öğrencisi öldü

    Muğladaki olaylar: Üniversite öğrencisi öldü
    expand

    Muğla'da üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada silahla vurularak ağır yaralanan Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un beyin ölümü gerçekleşti.

    Halen Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi ve Yoğun Bakım Servisinde tedavisi süren Kurt'un (21) beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi.

    Kurt'un ailesine hastanın durumuna ilişkin bilgilendirmenin yapıldığı öğrenildi.

    Aile doğal ölümü bekliyor

    Alınan bilgiye göre, beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hastanede makinelere bağlı tutulan Kurt'un kalbi halen çalışıyor. Anne Necla ve baba Ömer Kurt, doğal ölüm haberini bekliyor.

    Ailenin, doktorlardan sürekli bilgi aldığı, Kurt'un doğal ölümünün de gerçekleşmesinin ardından otopsisinin yapılacağı ve ailesine teslim edileceği öğrenildi. Ailenin, Kurt'un cenazesini Batman'a götüreceği ifade edildi.

    Otopsi yapılacağından organ bağışının yasal açıdan mümkün olmadığı,sadece kornea naklinin gerçekleştirilebileceği, ölüm raporunun ardından Kurt'un kornealarının alınacağı kaydedildi.

    Hastanede bahçesinde gerginlik

    Bu arada, Şerzan Kurt için hastane bahçesinde toplananlar ile bu gruba tepki gösteren vatandaşlar arasında tartışma
    yaşandı.

    DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesinden destek amacıyla bir grup öğrenci, yürüyüş yaparak hastane bahçesine geldi. Hastane bahçesinde bekleyen topluluk da sloganlarla öğrencileri karşıladı.

    Bu sırada sloganlara tepki gösteren bazı vatandaşlar ile gruptakiler arasında tartışma yaşandı. Grup tarafından kovalanan
    vatandaşlar, hastane binasına girerek kendilerini kurtardı.

    Hastane binasına girmek isteyen grup üyeleri, arkadaşları tarafından engellendi.

    Bu sırada DEÜ Tıp Fakültesi öğrencisi İbrahim Apak, grup tarafından, kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle darp edildi.

    Apak, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

    Hastane bahçesindeki ağaçlara çeşitli pankartlar asan grubun bekleyişi sürüyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow