hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Kılıçdaroğlu'nun doğduğu ev

    İşte Kılıçdaroğlunun doğduğu ev
    expand

    CHP'nin 7. Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğduğu Tunceli'nin Nazimiye ilçesine bağlı Ballıca köyündeki evin halen yıkılmadığı ve sadece yaz aylarında amcası Mehmet Karabulut'un gelip yaşadığı öğrenildi.

    CHP'nin Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tunceli'nin Nazimiye ilçesine Ballıca köyünde bulunan doğduğu ev, dağlık bir arazi içinde ormanlık bir alan içinde ve her yeri tamamen yeşilliklerin kapladığı bir alan içinde yapılmış.

    1903 yılında büyük babası Kılıçdar lakaplı Cebellioğlu Yusuf  tarafından yapılan ev daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun babası Kamer Karabulut tarafından bir süre kullanılmış.

    Baba Kamer Karabulut daha sonra soyadını babasının lakabı olan Kılıçdaroğlu olarak değiştirdi. Kamer Kılıçdaroğlu'nun memuriyet hayatı nedeniyle köyden ayrılması ile evi bu kez amca Mehmet Karabulut kullanmaya başladığı belirtildi.

    Amca Mehmet Karabulut'un da Avrupa ve İstanbul'da yaşaması nedeniyle Ballıca köyündeki Kemal Kılıçdaroğlu'nun doğduğu evi sadece yaz aylarında kullandığı öğrenildi.

    Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'ye genel başkan seçilmesi köylülerini sevindirirken, Kılıçdaroğlu'ndan köylerinin toprak yolunu asfaltlamasını istediler.

    Köyde yaşayan 80 yaşındaki yengesi Hatun Karabulut, Kemal Kılıçdaroğlu'nun küçüklüğü ve ailesi hakkında DHA muhabirine konuştu.

    Hatun Karabulut, Türkçe bilmediği için Zazaca yaptığı konuşmada "Ben Kemal beyin küçüklüğünü aradan çok uzun bir zaman geçtiği için hatırlamıyorum. Ancak, köyde herkes Kemal'in çok akıllı olduğunu ta çocukluk yıllarında söylüyorlardı. Zaten babası memur olduğu için buralarda hiç kalmadılar. Kemal, zaman zaman gelir gider öyle görüşürüz. CHP Genel başkanı olmasından dolayı çok sevindim. Şu an içinde bulunduğumuz  evde Kemal dünyaya geldi  bu ev onların" dedi.



    Kemal Kılıçdaroğlu'nun 72 yaşındaki kuzeni Ali Karataş ise, Kılıçdaroğlu'nun köydeki evde doğduğunu, ancak babasının memur olmasından dolayı köyde fazla kalmadıklarını belirterek, "Kemal bey her yıl mutlaka köye gelir. Buraları ziyaret eder bizlerle de konuşur. Geçen yıl geldi oturduk konuştuk.  Dedesinin mezarlarının etrafını çevirdi. Kemal beyden isteğimiz köyümüzün yolunu yapması. Köy yolumuz çok kötü. Yakın zamanda kendisini aradım yoğundu görüşemedim. Tekrar arayacağım kutlayacağım CHP genel başkanı olması bizleri çok sevindirdi" diye konuştu.

    Kemal Kılıçdaroğlu'nun köylülerinden Ali Ekber Tali de, Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel başkanı olmasından mutlu olduklarını ifade ederek, "Ben ezelden beri CHP'liyim, zaten kimlik kartımda var. Atatürkçü bir kişiyim. Kemal bey ile pek görüşmedik, aynı köylüyüz ama o hep dışarıdaydı. Türkiye'ye çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Çok gurur duyduk CHP genel başkanı olmasından dolayı" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow