hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meclis yoğun mesai yapacak

    Meclis yoğun mesai yapacak
    expand

    Meclis, haziran ayının ilk haftasında, yoğun mesai yapacak.

    TBMM Genel Kurulu'nda, geçen hafta gündemin ön sıralarına alınan tasarılar görüşülecek.

    İlk 5 maddesi kabul edilen, yapı kooperatiflerinin denetimini Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na devreden tasarının görüşmelerine devam edilecek.

    Tasarıya göre, kat mülkiyetine geçilmiş kooperatiflerde üyelikten ayrılan veya çıkarılan üyenin konutu ve iş yeri geri alınamayacak. Ortak sayısı 500'ü geçen yapı kooperatiflerin genel kurulunda yönetim ve denetim kurulu seçimleri gizli oyla yapılacak. Kooperatif yöneticilerinin hukuka açıkça aykırı eylem ve işlemlerinin tespit edilmesi durumunda bu kişilerin görevine ilgili bakanlık tedbiren son verebilecek.

    Bu tasarının yasalaşmasının ardından, gıda ve yem güvenilirliği, halk sağlığı, bitki ve hayvan sağlığı ile hayvan ıslahı ve refahı ile ilgili konuları, tüketici menfaatleri ve çevrenin korunması dikkate alınarak düzenleyen Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Tasarısı ele alınacak.

    AB ile yürütülen müzakereler çerçevesinde yasalaştırılması öngörülen tasarı, temel kanun olarak üç bölümde görüşülecek. Tasarıyla, damızlık, yarış ve gösteri amaçlı hayvanların belgelendirilmesi zorunlu tutulacak. Veteriner sağlık ürünlerinin ambalajında, satış fiyatının belirtilmesi zorunlu olacak; bakanlık, satış fiyatlarına belirli koşullarda müdahale edebilecek.

    Bakanlıkça belirlenen bitki, bitkisel ürün ve diğer maddelerin dolaşımında, bitki pasaportu bulundurulacak. Hayvanların kesimi veya itlafı, hayvanlarda heyecan, acı ve ıstırap oluşturmadan, uygun araçlarla yapılacak, belirli koşullar dışında hayvanlara ötanazi yapılmayacak.

    Genel Kurul'da, ilköğretim müfettişliğini "eğitim müfettişliği" adı altında yeniden yapılandıran, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek.

    Gündemin ön sıralarına alınan, bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarıları da ele alınacak.

    TBMM Genel Kurulu, 1 Haziran Salı günü 15.00-20.00, 2-3 Haziran Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-20.00, 4 Haziran Cuma günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.

    Komisyonlar

    Kanser Hastalığı Konusunun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, 2 Haziran Çarşamba günü yapacağı toplantıda, takvimi ile ve bilgi almak için komisyona çağrılacak kişi ve kurumları belirleyecek.

    TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu da öğretmen olarak atanacakların en az lisans mezunu olanlar arasından seçilmesine imkan sağlayan ancak halen görev yapmakta olan 2 ve 3 yıllık yüksekokul mezunu öğretmenlerin kazanılmış haklarını koruyan tasarıyı, 2 Haziran'da ele alacak.

    KİT Komisyonu da denetim faaliyetlerine devam edecek. Komisyon, DMO ve Acıpayam Selüloz San. ve Tic. A.Ş'nin hesaplarını 1 Haziran Salı günü; PTT ile Devlet Hava Meydanları İşletmesinin hesaplarını 2 Haziran Çarşamba günü, TRT'nin hesaplarını ise 3 Haziran Perşembe günü inceleyecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow