hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstihbarat artık ondan sorulacak

    İstihbarat artık ondan sorulacak
    expand

    Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığına Kastamonu Emniyet Müdürü Ömer Altıparmak atandı.

    Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın İstihbarat Daire Başkanlığından ayrılarak eski görevine dönmesinin ardından uzun süredir boş bulunan İstihbarat Daire Başkanlığına Altıparmak getirildi.

    Amasya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü, Adana Emniyet Müdür Yardımcılığının ardından Birinci Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi eden Altıparmak, bir süre önce Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne atanmıştı.

    Ömer Altıparmak'ın özgeçmişi...


    1962 yılında İzmir'de dünyaya gelen Ömer Altıparmak, Polis Akademisi ve İstanbul Üniversitesi'ndeki eğitimlerinin ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü, Muş, İzmir, Amasya, Adana Emniyet Müdürlükleri ile Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksekokulu'nda çeşitli görevlerde bulundu.

    Birinci sınıf emniyet müdürü olduktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi olarak görevlendirilen Altıparmak, 13 Ocak tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan ve Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren "Emniyet Müdürleri Kararnamesi"ne göre Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.

    Altıparmak, Devlet Lisan Okulunda İngilizce Kursu, Terörle Mücadele Sorgu Kursu, Birleşmiş Milletler'de İnsan Hakları Kursu, İstihbarat Kursu, Yalan Makinesi (Poligraf) kursu alarak bu alanlarda uzmanlaştı.

    Yurt içindeki görevlerinin yanı sıra yurt dışında da bulunan Altıparmak, 1996'da Bosna Hersek'te oluşturulan Birleşmiş Milletler Polis Gücü (İPTF), 1999'da ise Kosova'da oluşturulan Birleşmiş milletler Polis Gücü'nde (UNMIK) aktif olarak görev yaptı.

    Altıparmak, Birleşmiş Milletler Polis Gücünde, Soruşturmacı (Investigation Officer), İnsan Hakları Bölge Koordinatörü (Human Rights Regional Coordinator) ve İstihbarat Bölge Müdürü (Chief Of Regional Intelligence Unit) görevlerinde bulundu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow