hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2. Ergenekon davasında 3 tahliye

    2. Ergenekon davasında 3 tahliye
    expand

    İkinci "Ergenekon" davası kapsamında yaklaşık 22 aydır tutuklu bulunan sanıklar eski Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, özel harekat polisi Ayhan Atabek ve Fahri Kepek tahliye edildi.

    İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık ve avukatların taleplerine ilişkin alınan ara kararlar, üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından açıklandı.

    Buna göre, dosya kapsamı, delil durumu, suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldıkları süre dikkate alınarak, sanıklar Mustafa Özbek, Ayhan Atabek ve Fahri Kepek'in tahliyesine karar verildi.

    Tahliye edilen Özbek, Kepek ve Atabek hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar veren mahkeme heyeti, tutuklu 30 sanığın tahliye taleplerini ise reddetti.

    Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün, Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'ın da aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanığın tahliye edilmeleri yönünde oy kullandığı görüldü.

    Duruşma 1 Kasım'a ertelendi.

    Bu arada tahliye edilen Mustafa Özbek, Fahri Kepek, Ayhan Atabek cezaevinden ayrıldı.

    Özbek: "Vatan için canım feda"

    Cezaevi çıkışında gazetecilere konuşan Özbek, "Üç saat önce terör örgütü üyesiydim, teröristtim. Şimdi, sizin gibi özgür bir vatandaşım" diye konuştu.

    Özbek, "Devletime, bayrağıma, ülkemin bölünmez bütünlüğüne hizmet ettim. İşçi hareketinden anarşinin kalkmasında büyük rol oynadık. Bizi bölge bölge etnik olarak ayırmak hepimize felakettir. Bunu işledik. Devleti sevmenin, laik, demokratik, Atatürk ilke ve inklaplarını saymanın, sevmenin, yaşatmanın verdiği mücadelenin sonucu, bedeli 22 ay hapiste yatmakmış. Bu vatan için canımız feda olsun" şeklinde konuştu.

    Sendikacılık hayatı boyunca karakola düşmediğini ifade eden Özbek, 22 ay boyunca savunma yapmadığını vurguladı.

    Özbek, "Finansörlükle suçlandım. Olmayan bir örgüte Türk Metal Sendikası finansörlük yapmış. 'Birbirini tanımayan insanlar biraraya getirilmiş; parlamentoyu kapatacağız, hükümeti alaşağı edeceğiz ve ihtilal yapacağız', böyle şey mi olur? 71 yaşında girdim, 73 yaşında çıkıyorum. Ben anarşik teröre karşıyım.  Türkiye'nin birlik, beraberlik ve bütünlüğe ihtiyacı var. Hele hele şu günlerde. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlere karşı milletimizin tek yürek olması lazım" dedi.

    Mustafa Özbek 25 Ocak 2009 tarihinden beri "terör örgütüne üye olmak" suçuyla Silivri Cezaevi'nde bulunuyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow