hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Jammerli otomobil çetesine operasyon

    Jammerli otomobil çetesine operasyon
    expand

    İstanbul Çatalca'da kiraladıkları villada çaldıkları otomobilleri parçalayarak yedek parça olarak satan 6 kişi yakalandı. Şüpheliler arasında bulunan M.Ç.'nin hukuk fakültesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

    İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Avcılar, Bahçelievler, Büyükçekmece, Esenyurt, Küçükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Çatalca'da ev ve oto hırsızlığı yapan bir çeteyi çökertmek için operasyon başlattı.

    Yaklaşık bir ay süren takibin ardından çete üyelerinin kimlikleri ile otomobil parçalamakta kullandıkları villanın yeri belirlendi.

    Önceki sabah jandarma ekipleri eş zamanlı olarak şüphelilerin kaldıkları ve otomobil parçaladıkları villaya baskın düzenledi.

    Baskında şebeke üyeleri K.D., E.G., Y.B., M.Ç., E.B. ve R.Ö. gözaltına alındı. Çatalca'da lüks villada yapılan aramalarda parçalanmış otomobiller ile araç parçalamakta kullanılan çeşitli malzemeler ele geçirildi.

    Çetenin hırsızlıklarda otomobillerin otomatik kapı kilitlerini etkisiz hale getiren jammer (sinyal kesici) cihazları kullandıkları öğrenildi.

    Şüphelilerin mağdurların otomobillerini kilitlediklerini sanarak uzaklaşmasının ardından araçları bir çekici ile çekerek çaldıkları tespi edildi. Çete üyeleri bir minibüse yükledikleri yedek parçaları İstanbul içinde anlaştıkları parçacılara sattıkları ortaya çıkarıldı.

    Şüpheliler arasında bulunan M.Ç.'nin bir üniversitenin Hukuk Fakültesi'nde 4. sınıf öğrencisi olduğu ortaya çıktı. Jandarma yetkilileri M.Ç.'nin şebeke içinde otomobil parçalayan grup içinde olduğunu belirtti.

    İl jandarma komutanlığının yaptığı soruşturmada 25 ayrı hırsızlık suçundan dosya hazırlandı. Şüpheliler işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow