hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elitaş: "CHP'nin zihin şifreleri çözülebilmeli"

    Elitaş: CHPnin zihin şifreleri çözülebilmeli
    expand

    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Başörtüsü konusunda toplumsal mutabakat var zaten. Olmayan tek şey, CHP'nin zihin kodlarındaki şifreleri çözebilmek. CHP bu konuda net olmalı,samimi olmalı, dürüst olmalı" dedi.

    CHP Grup Başkanvekilleriyle yaptıkları görüşmeyi değerlendiren Elitaş, "CHP Grup Başkanvekilleriyle çarşamba günü yaptığımız görüşmede gördük ve anladık ki, CHP'nin genel merkezinde zihinsel bir karmaşa var. Sayın genel başkanla, genel başkan yardımcıları ve grup başkanvekilleri arasında anlaşmazlık olduğu ortaya çıkıyor" diye konuştu.

    Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun (Türkiye'de başörtüsü sorunu var, bu sorunu çözmek bizim işimiz, görevimizdir) diye halk oylamasında vatandaşa taahhütte bulunduğunu, ama hem grup başkanvekillerinin hem de genel başkan yardımcılarının böyle bir sorunun olmadığını, sorunun zaten kendiliğinden çözüldüğünü ifade etmelerinin, parti içinde büyük bir karmaşayı gösterdiğini
    bildirdi.

    Başörtüsü sorununun, toplumsal mutabakatla çözülmesi gereken bir sorun
    olduğunu belirten Elitaş, şöyle devam etti:

    "Artık bu bittikten sonra, çözüldükten sonra, hiç kimsenin bunu istismar konusu yapmaması, bunu siyasetine rant olarak, oy olarak devşirmemesi gerekir. Bu gayretler varsa, bu gayretlerin önünü kesmenin yolu, bütün siyasi partilerin mutabakat içerisinde bu işi bitirmeleri gerekir. Fakat gördük ki, CHP masadan kaçmak için, çark etmek için bize çeşitli önermeler sundular, çeşitli şartlar öne sürdüler.

    Bunlar, dokunulmazlıkların kaldırılması, YÖK'ün düzenlenmesi ve seçim barajlarının düşürülmesi ile ilgili şartlardı. Biz onların bu şartlarını kabul ettik. Bütün siyasi partilerin aynı sayıda üyeyle temsil edildiği komisyonu kuralım, bu komisyonda sizin söylediğiniz konularla, diğer konuları da değerlendirelim, hangisi kabul görürse, hangisinde mutabakat sağlanırsa, bir an önce bitirelim, dedik.

    Ona da yanaşmadılar. Yani CHP'de, Sayın genel başkanın her söylediğini ortada bırakmakla görevli yöneticilerin var olduğunu görüyoruz. Şimdi, önümüzdeki hafta diğer siyasi partilerle yapılacak görüşmeler sonucunda bu meselenin tamamen gündemden çıkacağını ümit ediyoruz."

    "Başörtüsü konusunda referandum olmaz"


    Başörtüsü konusunda toplumda bir mutabakat olduğunu, din, vicdan ve insan özgürlüklerinin referanduma sunulmasını arzu etmediklerini dile getiren Elitaş,
    "Bu yanlış bir şeydir. Yani inanç meselesi özellikle referanduma sunulup da Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 50'si inançlı, yüzde 50'si inançsız, ya da yüzde 50'si kişisel özgürlükleri istiyor, yüzde 50'si istemiyor gibi sonuçların ortaya çıkarılması vahamet olur. Böyle bir düşüncemiz söz konusu değil, kimsenin de bu konuda referandum düşündüğünü zannetmiyorum" ifadesini kullandı.

    "Olmayan tek şey, CHP'nin zihin kodlarındaki şifreleri çözebilmek" diyen Elitaş, şunları kaydetti: "CHP bu konuda net olmalı, samimi olmalı, dürüst olmalı. Ben bunu çözmek istiyorum diyorsa, çözüm için bütün gayretleri göstermeli. Ama şu anda CHP'de bunu göremiyoruz. Sadece bunu seçim meydanlarında referandum sürecinde vatandaşa vaatte bulunmuş, açıkçası yalan söylemiş, kandırmış. Halkı kendi yöneticileri gibi zannediyorlarsa aldanıyorlar, bu halk kandırılmaz."

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir çok konuda tutarsız davrandığını savunarak, "(Başörtüsünü biz çözeriz) dedi. Buyurun haydi çözelim... Kendi prensibini uyguladı, yine manevra yapmaya, Anadolu deyimiyle (kayaş atmaya) başladı" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow