hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan: "Cübbeni çıkar da gel"

    Erdoğan: Cübbeni çıkar da gel
    expand

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gönen Belediye Binası'nın açılışında yaptığı konuşmada, Yargıtay Başsavcısı'na sert cevap verdi. Erdoğan, "TBMM'nin üzerinde kendisini görme gayreti içinde olanlar var. Güveniyorsan kendine, çıkar cübbeni gel siyaset meydanında bu mücadeleye gir" dedi.

    Erdoğan, Balıkesir'in Gönen ilçesinde Gönen Belediyesi'nin yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

    Belediye binası önünde toplanan vatandaşlara hitap eden Erdoğan, ülkenin esenliği, milletin huzuru ve refahı için il ve ilçelerin, köylerine yaylalarına kadar hizmeti buluşturmanın gayreti içinde olduklarını anlattı.

    Erdoğan, şöyle konuştu:
    "Hiçbir ayrım yapmıyoruz. 'Şurası doğu, şurası batıdır' diyerek illerimizi bölgelerimizi asla asla ayrımcılığa tabi tutmuyoruz. 'Şuradan bizim partimize oy çıktı, şuradan çıkmadı' demiyoruz. Diline, inancına etnik kökenine siyasi görüşüne asla ve asla aldırış etmeden insanı insan olduğu için, insanı yaratılmışların en kutsalı olduğu için bir ve bütün olarak görüyoruz, öyle değerlendiriyoruz.

    Bizim siyasetimizde anlayışımızda Türkiye'yi kutuplara kamplara bölgelere ayırmak yok. Bizim siyaset anlayışımızda Türkiye'yi oy oranlarına bakıp da farklı renklere ayırmak yok. Bizim siyasetimizde sahilmiş karaymış böyle bir ayrım yok.

    Hizmet anlayışımızda (herşey Türkiye için) anlayışı var. Biz Türkiye ile milletimizi bir ve bütün olarak görüyoruz. Her birine eşit mesafede tutuyoruz. Bize oy vermedi diyerek bir ilçeyi, bir ili, bir bölgeyi adeta cezalandırmak, oraya hizmeti kesmek, oranın sorunlarına sırtını dönmek diye bir anlayış bizim kitabımızda yer almaz."

    "Çıkar cübbeni gel..."


    Halk oylaması sonucu, "Türkiye'de artık üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğü geçerli olacak" sözünü verdiklerini anımsatan Erdoğan, şöyle devam etti:

    "'Hukuk belli bir zümrenin, belli bir kitlenin, belli siyasi görüşlerin arka bahçesi değil Türkiye'nin bahçesi olacak, milletin bahçesi olacak' dedik. Bundan rahatsız oldular. Milletimiz de dedi ki, 'evet hukuk milletin bahçesi olacak', yüzde 58 böyle dedi. Yüzde 42 buna hayır diyor.

    İşte bu milletin bu kararını hazmedemeyenler, değişimi dönüşümü içlerine sindiremeyenler, cübbeleri üzerinde olduğu halde siyaset yapmaya devam ediyorlar. Bizi yargıyı siyasallaştırmakla itham edenler, şu anda kendi oturdukları makamları bir siyasi partinin il başkanları gibi kullanabilme cüretini gösteriyorlar. Bunlar kendilerini Cumhuriyetin tek ve yegane sahibi sanıyorlar.

    TBMM'nin üzerinde kendisini görme gayreti içinde olanlar var. Eğer kendini o seviyede görmek istiyorsan, sana bu millet bir şey söyler, 'Güveniyorsan kendine, gelecekteki makam hesaplarını yapma, çıkar cübbeni gel siyaset meydanında bu mücadeleye gir', adama bunu söylerler.

    "CHP'de eski hamam eski tas"

    Ortada demokrasiye yönelik ciddi bir üslup hatası var, ortada TBMM'ye yönelik çok ciddi tehdit var. Aynı zamanda yürütmeye yönelik de bir tehdit var. Zira parlamentoda yüzde 65 çoğunluğa sahip bir iktidar partisini sürekli bazı kullandıkları ifadelerde tehdit etme gayreti içinde olanlar var. Ortada milletin takdirine, milletin teveccühüne ciddi bir hazımsızlık var.

    TBMM, başkanı aracılığıyla gereken cevap vermiştir. Siyasi partiler gereken cevabı vermiştir. Ancak CHP, kendisini de ve kendi varlığını da kendi yetkisini de hedef alan bu tavır karşısında ne yazık ki her zaman yaptığını yapmış, statükodan yana tavır almıştır.

    Demokrasinin en önemli parçası olan partilerden ve özellikle ana muhalefet partisi CHP'den bu olayda demokratik iradeye gölge düşüren bu yanlışlık karşısında millet lehine bir duruş beklerdik. CHP, her zaman olduğu gibi demokrasi ve sivil siyaset tarafında pozisyon alamamıştır. CHP, herşeyin eskisi gibi olduğunu zihniyetin değişmediğini bir kez daha ispat etti. Yani CHP'de eski hamam eski tas."

    "Horozu çok olan köyün sabahı geç olur"


    Erdoğan, 12 Eylül Halk Oylaması öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun il il dolaşarak 'Başörtüsü sorununun biz çözeriz" dediğini, bu konuda basına mülakatlar verdiğini söyledi.

    Hükümet olarak kendilerinin de bu vaadi halk oylamasından sonra hatırlatacaklarını söylediklerini ve sözlerini tuttuklarını ifade eden Erdoğan, "CHP Genel Başkanı'nın verdiği sözün takipçisi olduklarını" kaydetti.

    Erdoğan, konuyla ilgili arkadaşlarına gerekli talimatı verdiğini ve çalışmalara başladıklarını ancak CHP'nin ise verdiği sözden çark etmek için çareler aradığını, ön şartlar koşmaya başladığını öne sürdü.

    "Bu özgürlüktür. Özgürlüklere şart mı konulur. Nasıl olur da ön şart koşarsın" diyen Erdoğan, "CHP Genel Başkanı meseleyi bir eğitim hakkı, bir inanç özgürlüğü meselesi olarak görmüyor. Yaptığı tasarımlarla genç kızlara kılık-kıyafet dayatıyor. Başka başka konuları gündeme getirerek ön şartlar atarak işi yokuşa sürüyor. Bu konuda kendisi hiçbir girişimde bulunmuyor. 'Bizim teklifimiz de şudur' demiyor" diye konuştu.

    CHP Grup Başkanvekili'nin başörtüsü yüzünden Cumhuriyet resepsiyonunu boykot edeceğini açıkladığını, genel başkanın ise "böle bir kararımız yok" dediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

    "(Şunu şunu yaparsan bunu) yaparız diyor. Ya sen onu bırak. Sen bu konuda söz verdin mi, verdin. Buna ön şart koşma, dürüstsen samimiysen yapacağını yap millet bunu bekler. Bir yandan 'özgürlükçüyüz' diyorsun bir yardan 'başörtüsü meselesini çözeriz' diyorsun bir yandan çözüm girişimlerine destek vermiyor, üstüne üstlük çözüm çabalarını ve millet iradesini tehdit eden birilerinin arkasında duruyorsun.

    Genel başkan bir tarafa çekiyor, milletvekilleri grup başkan vekilleri bir tarafa çekiyor. Horozu çok olan köyün sabahı geç olur. Çok seslilik iyidir hoştur, ahenk yoksa senfoni değil kakafoni olur curcuna olur. CHP'de davul kimin boynunda tokmak kimin elinde açıkçası görmekte zorlanıyoruz.

    Bu ülkede zaman zaman bir takım karanlık güçler, kirli senaryolarla kirli oyunlarla bir takım provokasyonlarla siyasete rota çizmenin gayreti içinde oldular. Bunu 28 Şubat'ta yaşadık. Bu iktidarımız döneminde çeşitli şekillerde yaşadık. Bir takım sahte hocaları kullandılar. Çetelerle bir takım oyunlar sahnelendi. Danıştay saldırısı gibi suikast girişimleri gibi terör saldırıları, Dörtyol, İnegöl provokasyonları gibi tahriklerle millet korkutulmaya sindirilmeye çalışıldı.

    Şimdi bu günlerde de benzeri kirli oyunlar tekrar tezgaha sürülmek isteniyor. Üniversitelerde gençlerimiz tahrik ediliyor. İlkokullardan çekilen fotoğraflar provokasyon aracı olarak kullanılıyor. Medya bir kez daha bu psikolojik operasyonun aracı haline geliyor. CHP, tekrar bu senaryolara gözünü kapatıyor, çirkin senaryoların arkasında duruyor.

    Ne bu provokasyonlara göz yumarız, ne de provokasyonlarla psikolojik operasyon yapanlara eyvallah deriz. Bu yöntemlerin son kullanma tarihi çoktan dolmuştur. CHP'yi de genel başkanını da dik durmaya sözlerini tutmaya, verdiği sözlerin arkasında durmaya davet ediyorum. Sandık kurulunca 'biz çözeriz' diye halkın karşısına çıkanlar, sandıklar kapatıldığı andan itibaren çark ettiler."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow