hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim Sen Milli Eğitim Şurası'ndan çekildi

    Eğitim Sen Milli Eğitim Şurasından çekildi
    expand

    Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, şuralarda alınan kararların uygulamaya konulmadığı ve sendikaların şuralarla ilgili ön çalışmalara yeterince katılamadıkları gerekçesiyle 18. Milli Eğitim Şurası'ndan çekildiklerini bildirdi.

    Kılıç, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de bugün başlayan şuranın açılış töreninin ardından basın toplantısı düzenledi.

    Toplantıda, 17. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları anımsatan Kılıç, bu kararların hayata geçirilmediğini söyledi.

    "18. Milli Eğitim Şurası'nın yürütülme süreci, şimdiden şuranın ne ölçüde demokratik ve bilimsel sonuçlar üreteceğine dair ipuçlarını ortaya koymaktadır" diyen Kılıç, bu şurada demokratik ve bilimsel işleyişe dair, sürece daha baştan gölge düşüren bir dizi problem yaşandığını savundu.

    Kılıç, şunları kaydetti:

    "Böylesi bir işleyişle başlayıp sürecek olan bir şuradan eğitim alanında yaşanan problemlere ilişkin sağlıklı tespitler çıkacağına ve uygulanacağına dair
    umut taşımak mümkün değildir. Bu durum, ister istemez akıllara şura sonucunda hedeflenenin, kız ve erkek öğrenciler için okulların ayrılması gibi kararların
    çıkarılması olacağı kaygısını getirebilmektedir."

    Şuranın gündemi

    Eğitim çevresinden 800'e yakın kişinin katılmasının beklendiği Milli Eğitim Şurası'nda, öğretmen adaylarının seçimi masaya yatırılacak.

    Kızılcahamam'da düzenlenecek şura gündemindeki konular arasında, ilköğretim ve ortaöğretimin güçlendirilmesi, ortaöğretime erişimin sağlanması ve eğitim ortamları da var.

    Konular, 5 ayrı komisyon tarafından tartışılacak. Komisyonlarca hazırlanan raporlar, genel kurula sunulacak ve karara bağlanacak.

    Milli Eğitim Bakanlığı'nın "en üst danışma kurulu" niteliğindeki şuraya, eğitimle ilgili tüm kurumların yanı sıra diğer kamu kurum ve kuruluşlarından da temsilciler katılıyor.

    Şurada alınan kararlar, tavsiye niteliği taşıyor. Şura, 5 Kasım 2010'da sona erecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow