hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meksika'dan Trump'ın duvar için vergi formülüne tepki

    Meksikadan Trumpın duvar için vergi formülüne tepki
    expand
    KAYNAKAA

    ABD Başkanı Donald Trump'ın sınıra örülecek duvarın maliyetini Meksika'dan ithal edilen mallara yüzde 20 vergi koyarak finanse etme planına bu ülkeden tepki geldi. Dışişleri Bakanı Luis Videgaray, "Bu ürünler ABD'li tüketicilere çok daha pahalıya ulaşır" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meksika, ABD Başkanı Donald Trump'ın, iki ülke sınırına örmeyi planladığı duvarın maliyetini, Meksika'dan ithal edilen mallara yüzde 20 vergi koyarak finanse etme planına tepki gösterdi.

    Duvar yapmak için yüzde 20 vergi alacaklar

    Dışişleri Bakanı Luis Videgaray yaptığı açıklamada, söz konusu verginin Meksika'dan ithal edilen ürünlerin ABD'li tüketicilere çok daha pahalıya ulaşması ve sonunda duvarı ödemeye razı olmalarıyla sonuçlanacağı yorumunda bulundu.

    Meksika'dan Trump'a "duvar" resti

    "Ürünlerimize vergi koyulması, duvarı bize ödetmez fakat Kuzey Amerikalı tüketicilere daha pahalı avokado, çamaşır makinesi, televizyon satılmasıyla kendi vatandaşlarına ödetir." ifadesini kullanan Videgaray, duvarın Meksikalılara ödetilmesinin müzakere edilemeyeceğini bildirdi.

    Eski Meksika Başkanından Trump'a ve Beyaz Saray'a duvar küfürü

    Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spice, ABD-Meksika sınırına örülmesi planlanan duvarın maliyetinin karşılanması için Trump'ın Meksika'dan ithal edilen tüm mallara yüzde 20 vergi koymayı planladığını açıklamış, söz konusu planın Trump'ın seçim kampanyası sırasında vadettiği vergi reformunun parçası olacağını belirtmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Trump çok tartışılan o kararı da imzaladı

    Öte yandan, Trump'ın Özel Kalem Müdürü Reince Priebus, planın üzerinde çalışılan birkaç seçenekten sadece biri olduğunu söylemişti.

    Trump'ın Meksika sınırına duvar örülmesi projesini hayata geçirmek için gerekli kararnameyi imzalamasının ardından, 25 milyar doları bulabileceği belirtilen duvarın kim tarafından ödeneceği tartışmaları başlamıştı.

    Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, duvarın masraflarını ödemeyeceğini vurgulamış Trump da ay sonu Pena Nieto ile yapacağı toplantıyı iptal edebileceği duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Pena Nieto, "ABD'ye gitmiyorum." açıklaması yapmıştı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow