hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fethiye'yi sel vurdu, bilanço ağır!

    Fethiyeyi sel vurdu, bilanço ağır
    expand

    Muğla'yı şiddetli yağış ve fırtına vurdu. Fethiye ilçesinde Eşen Çayı'nın taşması sonucu çok sayıda sera sular altında kaldı, ev ve araçlar da zarar gördü. Bodrum'da da rüzgar balıkçı teknelerini parçaladı.

    Fethiye:
    Alınan bilgiye göre, Fethiye'de gece etkisini arttıran ve gündüz saatlerinde de devam eden şiddetli yağış sonrasında Eşen, Kemer, Kadıköy, Karaçulha beldeleri ile Çukurincir köyünde yaşanan su taşkınları nedeniyle yüzlerce dönüm seranın sular altında kaldığı belirtildi.

    Çukurincir Köyü Muhtarı Servet Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece 03.00 sıralarında başlayan şiddetli yağışın etkisini sürdürdüğünü belirterek, öğrencilerin okullarına gidemediğini söyledi.

    600 dönümlük tarım alanın sular altında bulunduğunu kaydeden Yılmaz, sera sahiplerinin zararının büyük olduğunu ve DSİ'den gerekli önlemlerin alınması için yardım istediklerini anlattı.

    Taşkınlar nedeniyle çok sayıda evde su baskını olurken, jandarma ekiplerinin mahsur kalan kişileri kurtardığı bildirildi.

    Bu arada, Taşyaka Mahallesi'nde yağmur sularının meydana getirdiği heyelan bir elektrik direklerini devirdi. Bazı araçların heyelan sırasında yuvarlanan kayalardan zarar gördüğü öğrenildi.

    Antalya
    Antalya'nın Manavgat ilçesinde Karpuz Çayının taşması sonucu Hacıobası ve Karaöz köyleriyle Kızılot beldesinde bazı evleri su bastı, tarım alanları sular altında kaldı.

    Bodrum:
    Muğla'nın Bodrum ilçesinde de fırtına etkiliydi. Şiddetli rüzgar balıkçı teknelerini ve iskeleleri parçaladı.

    Doğu ve İç Anadolu:
    Doğu ve İç Anadolu'daki kentlerde de kar yağışı yer yer devam ediyor.

    Kar yağışı Sivas'ta kazaya yol açtı. Kangal ilçesinde cenazeye giden aileleri taşıyan bir minibüs, kar ve buzlanma yüzünden TIR'a çarptı. 2 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. THY Sivas seferlerini iptal etti.  

    Valiliğin kar uyarısında bulunduğu Erzurum ve Bingöl'de 200 köye ulaşılamıyor.

    Kastamonu'daki Göynük Dağı'nda mahsur kalan 3 kişi, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarıldı. Kar yağışıyla Adıyaman da beyaza büründü. Kentte bazı köylere elektrik verilemiyor.

    Uludağ'da kar kalınlığı 75 santimetreye, Manisa'daki Spil Dağı'nda 2 metreye ulaştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow