hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Beyoğlu İstiklal Caddesi yılbaşı için hazır

    Beyoğlu İstiklal Caddesi yılbaşı için hazır
    expand

    İstiklal Caddesi, Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu Güzelleştirme ve Koruma Derneği'nin "2011 Yılbaşı Işıklandırma Projesi" kapsamında süslendi.

    Yılbaşı coşkusunun en yoğun yaşandığı Taksim-Tünel arası, proje kapsamında çeşitli renk ve güçlerde 68 bin 412 ampulle ışıklandırıldı.

    Çam ağaçları ve defne yapraklarıyla süslenen nostaljik tramvay da "Doğa İçin Çal" müzik grubunun performansı eşliğinde Tünel-Taksim arasında geçiş yaptı.

    Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, yeni yıla sayılı günler kala gerçekleştirilen ışıklandırma projesinin tanıtımı dolayısıyla İstiklal Caddesinde düzenlenen törende, Beyoğlu ve İstiklal Caddesinin sadece İstanbulluların, ülke vatandaşlarının kullandığı bir yer değil, aynı zamanda bir dünya merkezi ve kültürlerin buluşma noktası olduğunu söyledi.

    Beyoğlu'nun çok güzel mesafeler katettiğini vurgulayan Demircan, "Beyoğlu, otellerindeki 20 binden fazla yatağıyla, dünya çapındaki turistik ve kültür mekanlarıyla, yeniden onardığı tarihi binalarıyla bütün dünyanın dilinde. İçimizde yerli ve yabancı binlerce insan var" dedi.



    Bu insanların ülkemize geldiklerinde mutlaka Taksim'e çıktığını, İstiklal Caddesine geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Demircan, şöyle konuştu: "Bizlerin Beyoğlulular olarak, burada hayatını sürdüren sivil toplum kuruluşlarıyla misafirperverliğimizi en güzel şekilde ortaya koymak suretiyle gelenleri mutlu etmek gibi de bir vazifemiz var. 2011'e zevkle hazırlandık. Her senekinden daha farklı, daha güzel bir şey yapma gayretinde olduk. Beyoğlu Belediyesi ekipleri, derneğimiz ve gönül verenlerle böyle bir güzelliği koordine ettik. Bu güzelliği hep birlikte yeni yıla girerken beraberce yaşayacağız. Nostaljik tramvay da caddemize ayrı bir heyecan katacak."

    Dernek Başkanı Nizam Hışım da Beyoğlu Belediyesinin katkılarıyla böyle bir projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

    Konuşmaların ardından Demircan ve Hışım, butona basarak caddenin ışıklarını yaktı. Bu sırada "Doğa İçin Çal" grubu da "Beyoğlu'nda gezersin" adlı şarkıyı seslendirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow