hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öz baba çocuğunu bu hale getirdi!

    Öz baba çocuğunu bu hale getirdi
    expand

    Adana'da ilköğretim 1. sınıfta giden 7 yaşında çocuk, ders kitabını okuyamadığı için babası tarafından dövülerek hastanelik edildi.

    Babasının yüzüne ve sırtına vurduğu yumruklarla yaralanan küçük çocuk, yine babasının şiddetine maruz kaldığı için tedavi gören annesinin hastaneden eve gelmesiyle birlikte polisi arayınca tedavi altına alındı.

    Olay, merkez Çukurova ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, 34 yaşındaki inşaat işçisi Mehmet Özoğul ile 23 yaşındaki Şerife Özoğul 9 yıl önce görücü usulüyle evlendi.

    14 yaşında kendisinden 11 yaş büyük biriyle evlenen Şerife Özoğul 9 yılda 2'si erkek, 1'i kız olmak üzere 3 çocuk dünyaya getirdi. Ancak çok sinirli olan Mehmet Özoğul, her fırsatta çocuklarını ve eşini dövmeye başladı. Özoğul eşini döverek hastanelik etti.

    Eşi hastanedeyken baba Özoğul, 7 yaşındaki ilköğretim 1.sınıf öğrencisi oğlu İsmail Özoğul'a okuldan geldikten sonra ders çalıştırmaya başladı. Küçük İsmail, babasının gösterdiği yerleri okuyamayınca sinirlenen baba oğlunu dövmeye başladı.

    Oğlunun yüzüne ve sırtına yumrukla vuran baba bir süre sonra oğlunu dövmeyi bıraktı. 18 Aralık Cumartesi gecesi meydana gelen olaydan sonra ağır şekilde darp edilen çocuğu babası hastaneye de götürmedi. Anne ise pazar sabahı eve geldiğinde oğlunun yüzünü mor bir şekilde gördü.

    İsmail, "Anne başım dönüyor" diyerekannesinin telefonunu istedi. Annesinin telefonunu alan İsmail, polisi arayarak "Alo beni babam dövdü" dedi. Ancak polis "Evde annen yok mu?, anneni ver" dedi.

    İsmail telefonu annesine verdi, Şerife Özoğul, telefondaki kişinin polis olduğunu öğrenince şaşırdı ama bu kez polise olayı anlattı. Bunun üzerine eve ambulans ve polis geldi. Baba gözaltına alındı. Çocuk, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

    Küçük İsmail, burada ilk müdahalenin yapılmasının ardından Adana Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Küçük İsmail, burada çocuk servisinde tedavi gördükten sonra Pazartesi günü taburcu oldu. Gözaltına alınan baba polis merkezinde verdiği ifadede oğlunun akşam sobanın üzerinde bulunan çaydanlığı devirdiğini bu nedenle oğluna bir tokat attığını söyledi.

    Baba ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, anne Şerife Özoğlu, gidecek bir yeri olmadığı ve koca dayağından korktuğu için öz oğlunu döven eşinden şikayetçi olmadı. Ancak polis darp edilen kişinin yaşı küçük olduğu için kamu davası açılması için dosya hazırlayarak savcılığa gönderdi.

    Hastaneden taburcu olan küçük İsmail ise yüzü ve sırtındaki morluklarla evinin yolunu tuttu. Ancak hastane önünde İsmail eve gitmemek için annesine ısrar etti ama annesinin gidecek başka bir yeri yoktu. İsmail, babasından korktuğu için gitmemek için annesinin bacağına sarılsa da eve gitmek zorunda kaldı.

    Küçük İsmail yaşadıklarını ise korku içinde anlatarak, "Babam beni okuyamıyorsun diye dövdü. Bana yumrukla vurdu. Ben babamı hiç sevmiyorum. Eve gitmek istemiyorum. Babam beni sürekli dövüyor" dedi.

    Anne Şerife Özoğul ise eşinin kendisini ve çocukları sürekli dövdüğünü İsmail'i dövdüğünde de kendisini daha önce dövüp hastanelik ettiği için evde olmadığını gözyaşları içinde anlatarak, "Ben Pazar günü hastaneden eve geldim. 'Çocuğum başım dönüyor' dedi ve telefonu istedi. Sonra polisi arayıp babasını ihbar etmiş. Polis de beni istemiş. Telefonu aldım. Mecbur olayı söylemek zorunda kaldım. Sonra polis ve ambulans geldi. Bizi hastaneye götürdü. Eşim çok sinirli sürekli bizi dövüyor. Sonrada özür diliyor.Bu son olayda da geldi özür diledi. Ona son bir şans daha verdim. Şans vermesem bile benim ve çocuklarımın gideceği bir yer yok. Bu nedenle katlanmak zorunda kalıyorum" diye konuştu.

    Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fazlı Doğanç ise annesi ve babasından şiddet gören çocukların hakim kararıyla ailesinden alınabileceğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow