hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazeteci Nedim Şener'e "Dink" beraati

    Gazeteci Nedim Şenere Dink beraati
    expand

    Gazeteci Nedim Şener'in, "Hrant Dink Cinayeti ve İstihbarat Yalanları" adlı kitabında, "Adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs" ve "kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ihlal" ettiği gerekçeleriyle 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davadan beraat etti.

    Nedim Şener, hakkında kitabı nedeniyle "Terörle Mücadelede görev almış kişileri hedef gösterdiği" gerekçesiyle özel yetkili Mahkemede açılan davada;  "hakaret etmek", "adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek" ve "haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek" suçlamalarıyla mahkeme önüne çıktı.
     
    İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya hakkında 8 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanık Nedim Şener ve avukatı katıldı.

    Duruşmada sanık Nedim Şener, "AİHM Türkiye'yi Hrant Dink'in ve ailesinin bizzat açtığı davalar nedeniyle Türkiye'yi 3 kez mahkum etmiştir. Bunlardan bir tanesi ifade özgürlüğünün tanınmadığıdır. Cinayet konunusunda etkin bir kovuşturma yapılmadığı ve hiçbir kamu görevlisinin yargı önüne çıkarılmamasını örnek göstermiştir. Dolayısıyla AİHM kitapta ele aldığımız konulara yakın bir karar vererek kitabın doğru bir çalışma olduğunu teyit etmiştir. Beraatimi istiyorum" dedi.

    Hakim Sevim Efendiler kararında, sanığın Ramazan Akyürek'e ve Muhittin Zenit hakaret kastıyla hareket etmediğini, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini alenen ifşa etmek suçlarının yasal unsunlarının oluşmadığı belirtti.

    Hakim Efendiler, sanık Nedim Şener hakkındaki tüm suçlardan beraatine karar verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow