hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atalay: "Kurtuluş Savaşı'nda alt kimlik sorulmadı"

    Atalay: Kurtuluş Savaşında alt kimlik sorulmadı
    expand

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kurtuluş Savaşı'na giderken kimseye alt kimliğinin sorulmadığını belirterek, "Bugün de daha güçlü, daha özgür, daha büyük bir Türkiye için çalışana, gayret gösterene aynı şekilde davranmalıyız" dedi.

    Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 89'uncu yıldönümü kutlamalarına katılan Bakan Atalay, konuşında, birlik ve beraberliğe dikkat çekti.

    "Bizim bir bayrağımız, bir vatanımız ve bir idealimiz vardır o idealin adı özgür, güçlü, tam bağımsız büyük Türkiye idealidir" diyen Atalay, kim bu idealin peşinden koşuyorsa, kim bu bayrağı, bu ülkeyi seviyorsa onu, kardeş, yoldaş ve cephede mücadele arkadaşı olarak gördüklerini söyledi.

    Atalay, "Bu miras, bu topraklarda yaşayan herkesindir. Bu miras, kendini bu ülkeye ait hisseden herkesindir. Türkiye kimliği ne olursa olsun, gönlünde vatanperverlik aşkı olan, ülkesi için çalışan, fedakarlıkta bulunan, gerektiğinde canını veren insanlarındır. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'na giderken kimseye alt kimliği sorulmadıysa, bugün de daha güçlü, daha özgür, daha büyük bir Türkiye için çalışana, gayret gösterene aynı şekilde davranmalıyız" dedi.

    Bakan Atalay, "Bizim bir bayrağımız, bir vatanımız ve bir idealimiz vardır, o idealin adı özgür, güçlü, tam bağımsız büyük Türkiye idealidir. Kim bu idealin peşinden koşuyorsa, kim bu bayrağı, bu ülkeyi seviyorsa bizim kardeşimizdir, yoldaşımızdır, cephede mücadele arkadaşımızdır" diye konuştu.

    Beşir Atalay, "Herkes dilini inancını özgürce yaşasın ancak, devletimiz ve bayrağımız altında resmi dilimizle huzurla yaşayalım" ifadelerini kullandı.


    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow