hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya Finike'yi dolu vurdu

    Antalya Finikeyi dolu vurdu
    expand

    Antalya'nın Finike ilçesinde, gece başlayan şiddetli yağmur ve dolu su baskınlarına neden oldu.

    Şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle zemin katını su basan, çatısı da akıtan Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksek Okulu Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, gece binayı terk ederek, evlerde kalan arkadaşlarının yanına sığındı.

    Sabaha karşı saat 02.00 sıralarında başlayan şiddetli yağmur ve dolu yağışı, Finike ilçe merkezinde etkili oldu. Çok sayıda ev ve iş yerinin yanısıra, Akdeniz Üniversitesi Finike Meslek Yüksek Okulu Kız Öğrenci Yurdu binasının giderlerinin tıkanması sonucu, zemin katı su bastı.

    Çatısı da akan binanın elektrik şebekesinde de arıza çıktı. Bu nedenle, yurtta kalan 25 kadar kızöğrencinin binayı terk ederek, evlerde kalan arkadaşlarının yanına yerleştikleri belirtildi. Elektrik prizlerinde kısa devreler oluştuğunu, bu yüzden korktuklarını anlatan öğrenciler, sabah yurt binasına gelerek eşyalarını aldı.

    Finike İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, otomobilleriyle yolda kalan, ev yada iş yerlerinin alt katını su basan çok sayıda vatandaştan ihbar aldıkları ve tüm yardım isteklerine anında yanıt vermek için yoğun çaba harcadıkları bilgisini verdi.

    Yetkililer, özellikle Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerlerinin su baskınlarından zarar gördüğünü kaydetti.

    Bolu:
    Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı başladı. Trafik ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde gün boyu aralıklarla devam eden sağanak yağış, yerini kar yağışına bıraktı.

    Kar yağışı Bolu Dağı'nın yüksek kesimleri olan Karaklıkdere, Seymenler ve Bakacak mevkinde etkili oluyor. Karayolları ekipleri, güzergahta karla mücadele çalışmasına başladı. Trafik ekipleri, sürücüleri uyardı, araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmalarını istedi.

    İzmit Kartepe:
    İki hafta önce yağan ve 1 metre kalınlığa ulaşan karın erimesiyle kayak pistleri kapanan Kartepe'de bu sabah yeniden yoğun kar yağışı başladı. Kar yağışı yeni yıla karlar içinde girmek isteyenlerin rezervasyon yaptırdığı otel yöneticileri ile kayakseverleri sevindirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow