hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökova koyları cıvıl cıvıl...

    Gökova koyları cıvıl cıvıl...
    expand

    Havaların ısınması ile Muğla'nın cennet köşelerinden Gökova koyları yerli ve yabancı turistlerle doldu. Hafta sonunda Akyaka sahilleri denize giren, güneşlenen, balık avlayan ve uçurtma sörfü yapanlarla doldu, ilginç ve renkli görüntüler ortaya çıktı.

    Turizm cenneti Muğla'nın Ula İlçesi'ne bağlı Akyaka Beldesi ve Gökova koyları hafta sonunda aniden artan sıcaklar nedeni ile yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra Denizli, İzmir ve Aydın'dan gelen üniversiteli gençlerin akınına uğradı.

    26 derece hava ve 20 derece deniz suyu sıcaklığını gören turistler sahillerde bol bol güneşlendi, denize girdi, balık avladı ve uçurtma sörfü yaptı.

    Mayolarını getirmeyenler ise paçalarını sıvayarak deniz kıyısında yürürken, bazıları ise iskele üzerlerinde kıyafetleri ile yatarak güneşlendi. Akyaka sahilindeki kafeteryalar da tıklım tıklım doldu.

    Üniversiteli gençler ise elbiseleri ile denizde voleybol oynayarak hafta sonu tatilinin tadını çıkardı. Turistler, günü irlik tur tekneleri ile Kadın Azmağı, Sedir Adası ve Akbük koylarını gezdi.



    "Tanıtıma önem vermeliyiz"

    Hafta sonu tatilini Akyaka'da geçiren Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin ikinci başkanı turizmci Galip Gür şunları söyledi:

    "Koylarımızın her biri ayrı bir güzellikte, Akyaka ve Gökova gibi cennet köşelerimizde yurdumuzun ve dünyanın dört bir yanından gelen turistler rahatlıkla tatil yapıp doğa, tarih, deniz, kum, güneş, su sporları, yamaç paraşütü, trecking, doğa yürüyüşü ve mavi yolculuk başta olmak üzere otuza yakın alternatif turizm olanağı bulabiliyor. Bu zenginliklerimizin kıymetini bilmeli tanıtıma daha çok yer vermeliyiz."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow