hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İçişleri Bakanı azledildi, Tunus tetikte....

    İçişleri Bakanı azledildi, Tunus tetikte....
    expand

    Tunus'ta göstericilerle polis arasındaki çatışmalar son sürat devam ediyor. Olayların ardından Tunus Başbakanı Muhammed Gannuşi İçişleri Bakanı Refik Belhac Kacem'in azledildiğini duyurdu.


    Yaklaşık bir aydır düzenledikleri gösterilerle işsizliği ve sosyaladaletsizliği protesto eden göstericilerle polisin çatışmasında onlarca kişininhayatını kaybetmesinin ardından, bugün Devlet Başkanı Zeynel Abidin Bin Ali'ini çişleri bakanını görevden almasından sonra olayların dinmediği ve başkentin merkezinde çatışmaların sürdüğü haber veriliyor.

    Uluslararası ajanslar, olayların dün gece ilk kez ülkenin orta batıkesiminden başkente sıçradığını ve başkentin merkezinde polisin göstericilerle çatıştığını duyurdu.

    Protestoların başlamasından bu yana üç haftayı aşkın süredir ilk kez başkentte göstericilerle polisin çatıştığı belirtilen haberlere göre, polis kalabalığa göz yaşartıcı bombayla müdahale ederken, göstericiler yan sokaklara dağıldı.

    Son olaylarda ölen, yaralanan ya da gözaltına alınan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

    Tunus'ta dün gece ilk kez başkent Tunus'un çevresindeki bir işçi mahallesinde gençlerin sokaklara dökülmesiyle olayların başkente sıçramasından sonra, bugün Başbakan Muhammed Gannuşi gazetecilere yaptığı açıklamada, Devlet Başkanı'nın İçişleri Bakanı Refik Belhac Kacem'i görevden aldığını, yerine eskibir akademisyen olan Devlet Bakanı Ahmed Friaa'nın atandığını bildirmiş,gösteriler sırasında gözaltına alınanların tamamının serbest bırakılacağını kaydetmişti.

    Başbakan, yolsuzluk iddialarıyla ilgili de bir soruşturma komisyonunun kurulacağını belirtmişti.

    Başbakanın açıklamalarından önce hükümet göstericileri terör eyleminde bulunmakla suçluyordu.İşşizlik, sosyal adaletsizlik ve yolsuzluklara tepki gösterdiklerini belirten göstericilerle polis arasındaki çatışmalarda çoğunluğu hafta sonundan buyana olmak üzere hükümete göre 23 kişi, insan hakları grupları ile sendikalara göre ise 44'dan fazla kişi öldü.






    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow