hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    THY'nin Köln Müdürü'nden skandal sözler

    THYnin Köln Müdüründen skandal sözler
    expand

    Türk Hava Yolları (THY) Köln Müdürü İsa Al, video paylaşım sitesi Youtube'da yer alan ve kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Düsseldorf ve Köln Başkonsolosları ve eşlerini hedef alan sözleri nedeniyle THY tarafından merkeze çekildi.

    THY Köln Müdürü İsa Al, sosyal paylaşım sitesinde yer alan ve yaklaşık 3 dakika süren videoda Köln ve Düsseldorf Başkonsolosları ile eşlerinin camiye ayakkabılarını çıkarmadan galoşla girmeye çalıştıklarını ileri sürüyor.

    Al ayrıca, camiye uğramayan konsolosların artık Türkiye’den üst düzey bir ziyaret olduğu zaman camilere ve Milli Görüş’e koştuklarını söylüyor.

    Ortaya çıkan ses kaydında Almanya’yı da eleştiren İsa Al’ın sözleri: “Alman devleti bizi devamlı birbirimize düşürmek ister ama bizim düşmememiz lazım, bir araya gelmemiz lazım, oyunu bozmamız lazım. Onu da geçmişte yapmamız imkansızdı. Çünkü Türk devleti Alman devletinden kısmen daha kötüydü İslam düşmanlığı bakımından. Ama şimdi konsoloslar geliyor, ilk ziyaret ettikleri yerler ATİ, Milli Görüş, konsolos bir şey oldu mu hemen orda. Anında orada.

    Geçen Bülent Arınç gelmişti. Baktım Milli Görüş’ün başkanını çağırmış, İslam Kültür Merkezlerini hepsini çağırmış. Orada namaz kılmak istedi. Demiş ‘Kıble ne tarafa? ‘Kıble bu tarafta’ demiş. Hemen din ateşesini çağırdı. ‘Sen kıbleyi tekrar göster’ dedi. Güvenmiyor konsolosa çünkü adam kıblenin nerede olduğunu bilmiyor, öyle bir şey yok. ‘Ya Sayın Başbakan Yardımcım bu evde de namaz kılınıyor’ diyor. ‘Kılınıyor ama karın çırıl çıplak. Sen karına bak diyor’. Sana bakan niye güvensin. Gerçi aynıymış kıble.

    Bir devlet, Başbakan Yardımcısı başkonsolosuna güvenemiyor. O diyor ki, ‘kıble böyle’ ‘yok’ diyor illa teyid etmesi gerekiyor. Niye çünkü güven telkin etmiyor kardeşim. Bunların böyle şeylerden hiç nasipleri yok adamların. Dışişlerinde bir tane o zamana kadar ben tanımadım. Daha dün Düseldorf Başkonsolosu ‘Ya kadınlar ayaklarına galoş giyip içeriye girebilirler mi?’ demiş. Demiş ki ‘Ya böyle şey olur mu Sultanahmet’e gelen turistler bile ayakkabılarını çıkarıp öyle giriyorlar camiye. Bunu duymamış olayım girmesinler o zaman camiye’ demiş. Bizim Türk kadınları ayakkabılar ile girecekler camiye eşekliğe."

    THY merkeze çekti, inceleme başlatıldı

    Bu arada İsa Al, kendisine ait olduğu iddia edilen ses kaydı nedeniyle merkeze çekilerek hakkında inceleme başlatıldı.

    Alınan bilgiye göre, Türkiye'nin Köln ve Düsseldorf konsolosları ile eşlerine yönelik eleştirilerin bulunduğu yaklaşık üç dakikalık ses kaydının video paylaşım sitesi Youtube'da yer almasının ardından, ses kaydının sahibi olduğu iddia edilen THY Köln Müdürü İsa Al, Köln'den çağrılarak İstanbul'a getirildi.

    THY Basın Müşaviri Ali Genç, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerine böyle bir bilgi ulaşınca THY Köln Müdürü İsa Al'ın hakkındaki inceleme sonuçlanıncaya kadar merkeze çekildiğini bildirdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow