hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kredi kartı azami faiz oranı değişmedi

    Kredi kartı azami faiz oranı değişmedi
    expand

    Merkez Bankası kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını bildirdi.

    Bankadan yapılan açıklamada, TCMB'nin 24 Mart 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan, Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği'nde belirlenen ve 1 Nisan 2011 tarihinden itibaren geçerli olan aylık azami akdi ve gecikme faiz oranlarının değiştirilmediği, söz konusu oranların 1 Ekim 2011 tarihinden itibaren 3 aylık süre için de geçerli olacağı ifade edildi.

    Açıklamada, "Dolayısıyla 1 Ekim 2011 - 31 Aralık 2011 tarihleri arasında kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı; Türk lirası için yüzde 2,12, ABD doları için yüzde 1,70 ve euro için yüzde 1,64, aylık azami gecikme faizi oranı ise Türk Lirası için yüzde 2,62, ABD doları için yüzde 2,20 ve euro için yüzde 2,14'tür" denildi.

    Söz konusu oranların azami oranlar olduğuna dikkat çekilerek, bankalarca kredi kartı işlemlerinde 1 Ekim 2011 tarihinden itibaren bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanmasının mümkün olmadığı, bankaların bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecekleri kaydedildi.

    1 Ocak 2012 tarihinden itibaren gelecek 3 aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranlarının da bu tarihten önce yine Banka tarafından kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

    Bankaların, diğer ülkelerde olduğu gibi kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlediklerine işaret edilen açıklamada, "Bu nedenle kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow