hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O kadın toprağa verildi

    O kadın toprağa verildi
    expand

    Manisa'da kadın sığınma evinden döndükten sonra eşi tarafından sırtından bıçaklanarak öldürülen Şefika Etik'in cenazesi Muş'ta toprağa verildi. Etik'in dün bir gazetede bıçaklanmış halde yayımlanan fotoğrafı tepki görmüş, etik tartışmasına yol açmıştı.

    6 Ekim'de eşi tarafından evlerinin banyosunda sırtından bıçaklanarak öldürülen 2 çocuk annesi Şefika Etik'in cenazesi, karayoluyla ailesinin yaşadığı Muş merkeze bağlı Aşağı Yongalı köyüne getirildi.

    İlk olarak babası Abdülkerim Güner'in evine götürülen ve evde toplanan kadınlara gösterilen cenaze, daha sonra köy camisine götürüldü. Burada kılınan cenaze namazının ardından yakınlarının omuzlarında taşınan cenaze, köy mezarlığında defnedildi.

    Mezarlıkta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şefika Etik'in babası Abdülkerim Güner, kızı ile eşi arasında daha önce de tartışma yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

    "Olaydan bir hafta önce İbrahim Etik, kızımı yemek yapmadığı bahanesiyle dövüyor ve bıçak almak için mutfağa gidiyor. Kızım da kendisini can havliyle bir odaya atarak komşulardan yardım istiyor. Komşuların haber vermesiyle eve gelen polis, kızımı alıp sığınma evine götürüyor. Olay günü İbrahim Etik, çiçek alarak sığınma evine gidiyor ve 'hata yaptığını' söyleyerek kızımı evine dönmeye ikna ediyor. Eve geldikten bir süre sonra İbrahim mutfağa giderek, aldığı bıçağı defalarca kızıma saplıyor ve bıçağı kızımın sırtından çıkarmıyor. Kızımın cesedini de halıya sarıp evi ateşe veriyor. O esnada mutfakta tüp patlıyor ve komşular durumu itfaiyeye bildiriyor. İnsan olan bu hareketi yapmaz."

    Şefika Etik'in kardeşi Seracettin Güner ise kız kardeşine ait fotoğrafın bir gazetede mozaiklenmeden verilmesine tepki göstererek, "Bu cinayeti işleyen cezasını elbet çekecek. Ama bizim en fazla üzüldüğümüz konu kardeşime ait fotoğrafın basında yer alması. Bu insanlığa sığmaz. alçakça yapılmış bu haberin peşini bırakmayacağız. Bu haberi yapan kim olursa olsun sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

    Amcası Mehmet Güner de kadına yönelik şiddete son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, kadına yönelik şiddetin karşısında olduklarını ifade etti.

    6 Ekim'de, Hafsa Sultan Mahallesi'nde bulunan 3 katlı binanın zemin katında İbrahim Etik'e ait evden patlama sesi geldiğini duyan ve dumanlar yükseldiğini gören çevre sakinleri, itfaiyeye durumu bildirmiş, İtfaiye ve polis ekipleri, girdikleri evin banyosunda İbrahim Etik'in eşi Şefika Etik'i sırtında bıçak saplanmış ve baygın halde bulmuştu. Evdeki  yangın söndürülürken vücudunda dört bıçak yarası bulunan Şefika Etik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow