hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'de şimdi de Kuran kursu krizi

    CHPde şimdi de Kuran kursu krizi
    expand

    CHP'de Dersim çatlağından sonra şimdi de yeni tartışmanın adı Kuran kursu. Kuran kursları ile ilgili 12 yaş sınırını kaldıran düzenlemeyi Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile CHP, Anayasa Mahkemesi'ne götürmedi. İddiayı Mersin Milletvekili İsa Gök ortaya attı. CNN TÜRK'e özel açıklama yapan Gök "bu cemaate verilen siyasi bir mesaj. Tarih bizi yargılayacak" dedi.

    CHP lideri parti içindeki Dersim tartışmasının taraflarına sert çıktı ama CHP'de sular durulacak gibi değil. Yeni tartışma konusu Kuran kursları, CHP'nin Kuran kurslarında 12 yaş sınırını kaldıran düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götür memesi.

    Konuyu basına kapalı grup toplantısında gündeme getiren Mersin Milletvekili İsa Gök oldu.

    CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulunan Gök'ün ifadesine göre, CHP'nin sözkonusu düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürmek için 16 Kasım'a kadar süresi vardı.

    Yine Gök'ün iddiasına göre, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan ve kendisinin tüm ısrar ve uyarılarına rağmen Kılıçdaroğlu "Kuran kurslarıyla ilgili maddeler yüksek mahkemeye götürülmeyecek" talimatı verdi. Dava dilekçesine ilk imzayı da kendisi attı. İkinci imzayı ise Emine Ülker Tarhan'ın atmasını istedi.

    Gök, "CHP kararnamenin sadece 2 maddesine dava açtı. O da Ekonomi ve Çevre bakanlıklarıyla ilgili. Bu Kuran kurslarına dava açılmasını engelleme operasyonudur.  Bu, cemaate verilen siyasi bir mesaj. Bize teşekkür ediyorlar. CHP, tarihinde ilk kez böyle bir şeye göz yumuyor. Tarih bizi yargılayacak" dedi.

    Gök, tabloyu butrak otuna benzetti: "Butrak otu topraktan bir anda patlar. Her taraf dikenli ot olur. Kuran kursları şu andan itibaren butrak otu gibi yayılacak ve CHP bu tarlada yaşayamayacak dedim. Genel Başkan sırasındaydı. Hiç cevap vermedi."

    Gök'ün ifadesine göre, pek çok milletvekili bu durumu yeni öğrendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow