hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tasarım Bienali'nin eş küratörleri belirlendi

    Tasarım Bienalinin eş küratörleri belirlendi
    expand

    İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 13 Ekim-16 Aralık 2012 tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali'nin eş küratörleri, Emre Arolat ve Joseph Grima olarak belirlendi.

    İstanbul Tasarım Bienali tarafından davet edilen iki küratör, İstanbul Tasarım Bienali Danışma Kurulu Üyesi ve Londra Tasarım Müzesi Direktörü Deyan Sudjic'in önerisi ile belirlenen "Kusurluluk" (Imperfection) temasını ayrı ayrı yorumlayacak.

    Emre Arolat ve Joseph Grima, bienal teması çerçevesinde hazırlayacakları bağımsız çalışmalarla iki farklı yaklaşım sunacak. Küratörlerin çalışmalarının çerçevesi, 2012 yılı başında duyurulacak.

    Bienal, kentsel tasarım (çevre, şehir ve bölge planlama), mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, moda ve tekstil tasarımı ile yeni medya tasarımı gibi başlıca tasarım mesleklerini ve bu mesleklerle ilişkili tüm yaratıcı alanları kapsıyor.

    Emre Arolat kimdir?

    Mimarlık eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi'nde tamamlayan Emre Arolat, 2004 yılında Gonca Paşolar ile birlikte Emre Arolat Architects'i (EAA) kurdu.

    İstanbul Serbest Mimarlar Derneği'nde (ISMD) Başkanlık Üyeliği yapmış ve TMMOB Mimarlar Odası üyesi olan Arolat, atölye çalışmaları koordinatörü ve jüri üyesi olarak pek çok üniversitede de görev aldı.

    Arolat'ın proje ve uygulamalarıyla kazandığı ödüller arasında, "2006 AR Awards for Emerging Architecture, Highly Commended", "2009 Europe & African Property Awards", "2009 Emirates Glass Leaf Awards", " 2010 Cityscape Dubai Awards",  "2010 Aga Khan Mimarlık Ödülü", "2011 MIPIM AR Future Projects Awards" ve "2011 Green Good Design Awards" yer alıyor.

    Arolat ayrıca, çeşitli mesleki yayınlarda yer alan makale ve deneme yazılarına sahip. EAA-Emre Arolat Architects'in ise Dalaman Havalimanı, Yapılar/Projeler 1998-2005 ve "...nazaran" isimli kitapları bulunuyor.

    Joseph Grima kimdir?

    Joseph Grima mimarlık eğitimini Architectural Association, Londra'da tamamladıktan sonra uluslararası mimarlık, sanat ve tasarım platformlarında editör, küratör, yazar ve kritik olarak çalıştı.

    2007-2010 yılları arasında New York'ta bulunan ve uluslararası üne sahip 'Storefront for Art and Architecture' isimli galerinin direktörlüğünü üstlendi.

    Grima, bağımsız bir küratör ve araştırmacı olarak, Venedik Mimarlık Bienali, Shenzhen/Hong Kong Trienali, Londra'daki Architectural Association ve Pekin'deki Planlama Sergi Salonu gibi mekanlar ve etkinlikler için pek çok yerleştirme tasarladı.

    Grima'nın, Instant Asia (Skira, 2007) ve Shift: SANAA and the New Museum (Lars Müller, 2008)  isimli kitaplarının yanı sıra AD, Abitare, Domus, Tank, Urban China, Volume ve Il Sole 24 Ore gibi uluslararası gazete ve dergilerde yer alan deneme ve makaleleri bulunuyor.

    Grima halen, tasarım ve mimarlık dergisi Domus'ta Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürütüyor.  

    Ayrıntılı bilgi için: http://tasarimbienali.iksv.org
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow