hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Şehrin caz hali' başladı

    Şehrin caz hali başladı
    expand

    Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan ve bu yıl 21'nci yaşını kutlayan Akbank Caz Festivali, İngiliz Kraliyet ailesi için konser veren ve Paul McCartney'in düğününde sahne alan swing müziğinin efsane maestrosu Ray Gelato ile başladı.

    Festival İstanbul'un yanı sıra bu yıl yine 'Kampüste Caz' etkinliği ile 10 ilde toplam 14 üniversitede gençlerle buluşacak.

    Caz tutkunlarının her yıl heyecanla beklediği, Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 21. yılında yine dopdolu.

    Şehrin caz hali sloganı ile bu yıl 13 Ekim - 3 Kasım 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek Festival'in açılış gecesi Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer ve Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt'un ev sahipliğinde 12 Ekim 2011, Çarşamba günü Sakıp Sabancı Müzesi'nde gerçekleştirildi.

    Cemiyet ve iş hayatından ünlü simaların katıldığı gecede, İngiliz Kraliyet ailesi için konser veren ve Paul McCartney'in düğününde sahne alan swing müziğinin efsane maestrosu Ray Gelato ve orkestrası The Ray Gelato Giants özel bir konser verdi.

    Festivalde bugün...

    * Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük caz sanatçılarından dünyaca ünlü trompet ustası Maffy Falay ve topluluğu Maffy Falay Sextet, saat: 20.30 Cemal Reşit Rey'de muhteşem bir performansa imza atacak.  

    * New York basını tarafından "küresel bir müzik kaşifi" olarak tanımlanan saksafon ustası İlhan Erşahin, caz geleneğinden yola çıkarak, elektronika, hip-hop, groove gibi güncel türlere yer vermiş olduğu projesi İlhan Erşahin's Love Trio featuring Arto Tunçboyacıyan ile saat: 22.30 ve 24.00'de Babylon'da.

    * İlk albümünden itibaren hip-hop'ın en başarılı ve yaratıcı MC'lerinden biri olarak dikkat çeken Raashan Ahmad, saat: 23.00'de Babylon Lounge'da unutulmaz bir performans sergileyecek.

    * Panel: "Radyoda Caz Çalıyor" Saat: 19.00
    Katılımcılar: Feridun Ertaşkan (Moderatör ), Sevin Okyay, Murat Beşer, Cenk Akyol, Tunçel Gülsoy, Okan Aydın.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow