hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Hangi İnsan Hakları?" diye soran filmler

    Hangi İnsan Hakları diye soran filmler
    expand

    DOCUMENTARİST'in düzenlediği "Hangi İnsan Hakları?" Film Festivali yarın başlıyor. 10 Aralık İnsan Hakları Günü'ne kadar sürecek olan etkinlikte 20'den fazla ülkeden 40'a yakın film gösteriliyor, pek çok yabancı konuk ağırlanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sene "çocuklar ve hakları" temasını odağına alan "Hangi İnsan Hakları?" Film Festivali yarın (6 Aralık'ta) yapılacak ilk film gösterimleriyle başlıyor.

    SALT Beyoğlu, Dutch Chapel ve Tütün Deposu'nda gerçekleşen festivalin açılışı aynı akşam Hollanda Konsolosluğu'nda Süha Arın'ın unutulmaz filmi "Tahtacı Fatma"nın gösterimi ve Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi'nden çocukların perküsyon gösterisiyle yapılacak.

    Kolombiya, Senagal, Uganda, Hindistan, Bahreyn, Tunus, Afganistan, Filistin, Makedonya dahil olmak üzere 20'den fazla ülkeden 40'a yakın filmin gösterileceği festivalde, pek çok film ilk kez festivalde seyirciyle buluşacak.

    Festival haftası boyunca ailelerle film okuma atölyesi, üniversite sınavına hazırlanan gençlerle Forum tiyatro, vicdani ret paneli, insan hakları aktivisti Şaban Dayanan'ı anma toplantısı gibi pek çok yan etkinlik düzenlenecek. "Her Çocuk haklarıyla Doğar" başlıklı resim sergisi de hafta boyunca Tütün Deposu'nda açık kalacak.

    Festival konuğu olarak, Finlandiyalı yapımcı ve 'Neden Yoksulluk?' projesinin yürütücülerinden Iikka Vehkalahti, İsrail'den "Vadinin Üzerindeki Köprü"nün yönetmeni Barak Heyman, "Sarabah" filminin kahramanı Senegalli rapçi ve aktivist Sister Fa, Hollandan'dan Af Örgütü ve Movies that Matter temsilcileri, etkinliklere katılmak üzere İstanbul'a uğrayacak isimler arasından.

    Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu ve Finlandiya Büyükelçiliği'nin desteği, pek çok kurumun katkısıyla gerçekleşen festivalin gösterim ve etkinlikleri 6-10 Aralık 2011 tarihleri arasında SALT Beyoğlu, Dutch Chapel ve Tütün Deposu'nda yer alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow