hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erzurum 2011'de Türkiye'ye ilk madalya

    Erzurum 2011de Türkiyeye ilk madalya
    expand

    Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda artistik patinajda Alper Uçar ve Alisa Agafonova gümüş madalya kazandı. Böylece Türkiye oyunlardaki ilk madalyasını elde etti.

    Uçar ve Agafonova, serbest dansta 39,86 teknik, 37,69 artistik olmak üzere 77,55 puan elde etti.

    Kısa programda 49,58 puanı bulunan milli sporcular, toplamda elde ettikleri 127,13 puanla gümüş madalyanın sahibi oldu.

    Serbest dans sonunda Rusya'dan Kristina Gorshkova-Vitali Butikov ikilisi 38,20 teknik, 43,03 artistik olmak üzere toplam 81,23 puan aldı. Kısa programdaki puanı 54,30 olan ikili, toplamda 135,53 puanla altın madalya kazandı.

    Ukraynalı Nadezhda Frolenkova-Mikhail Kasalo çifti de iki dans sonucunda kazandığı toplam 121,96 puanla bronz madalya kazandı.

    Erzurum halkından büyük destek

    Siyah kadife üzerine parlak taş işlemeli kostümleriyle "Nine" müziği eşliğinde muhteşem bir performans sergileyen Alper Uçar ve Alisa Agafonova, danstan önce pistin kenarında göründükleri andan itibaren, vatandaşlarca alkışlandılar.

    "Kırmızı-beyaz, en büyük Türkiye" diye hep bir ağızdan tezahürat yapan vatandaşlar, performansları bittikten sonra Uçar ve Agafonova'yı, ellerinde Türk bayraklarıyla uzun süre alkışladı. Uçar ve Agafonova'nın puanları, henüz anons edilmeden önce skorboardda yer alınca, vatandaşların "Türkiye, Türkiye" tezahüratları, duygu selinin yaşandığı salonu çınlattı.

    Uçar: "Bundan sonra hedefimiz altın"

    Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda buz dansında partneri Alisa Agafonova ile ikinci olarak, Türkiye'ye ilk madalyayı kazandıran milli sporcu Alper Uçar, "bundan sonraki hedefimiz altın. Türk bayrağını en yukarılara çıkartmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

    Uçar, yarışmadan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, bundan sonra Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya arayacaklarını söyledi.

    Japonya'nın başkenti Tokyo'da gelecek ay düzenlenecek dünya şampiyonasına katılacaklarını belirten Uçar, "Türk bayrağını en yukarılara çıkartmak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

    Gözyaşlarını gizleyemeyen Uçar, "bundan sonraki hedef altın mı?" sorusuna da "gönlümüzden her zaman altın geçiyor. Tabii ki bunun için çalışacağız. Genel Müdürümüz burada, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanımız Kemal Bey (Tamer) burada, Buz Pateni Federasyonu Başkanımız Fahrettin Bey (Kandemir) burada. Hepimiz bundan sonra altın için çalışacağız" yanıtını verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow