hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Serbest Güreş Milli Takımı'nda istifa

    Serbest Güreş Milli Takımında istifa
    expand

    İstanbul'da yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nın ardından güreşte tartışmalar devam ederken, Serbest Güreş Milli Takım Antrenörü İsmail Faikoğlu görevinden istifa etti.

    Faikoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'da yapılan şampiyonada başarısız olunduğunu belirterek, "Başarısızlıkta kendi üzerime düşen sorumluluğu da üstlenerek istifa ediyorum. Yönetimin herhangi bir baskısı yok.  Kendi kararımla istifa ediyorum" dedi.

    Barısızlığın nedenleri arasında 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan sonra milli takımda gençleştirmenin yapılamaması ve rekabet ortamının oluşturulamaması olduğunu bildiren Faikoğlu, bunun eski yönetimin hatası olduğunu savundu.

    -"YENİ YAPILANMA OLACAK"-

    Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker de İstanbul'daki Dünya Şampiyonası'nın hemen ardından milli takımda yeni bir yapılanmasının başlayacağını söylediğini ifade ederek, "Kimseye istifa edin demedim ama milli takım antrenörleri de artık başarısızlığın nedenini 'şapkasını önüne koyarak' düşünmesi gerekir. Şampiyonaya 9 antrenörle katıldık. Elde edilen sonuç ortada. Bize bekleneni veremediler. Serbest güreşlerde kimse doğru dürüst gerçek gücünü ortaya koymadı. Savaşarak mağlup olsalar hiç üzülmeyeceğim ama savaşmadılar" diye konuştu.

    Milli takım kampında rekabetin olması için her sıkletten 4-5 sporcunun çağrılmasını istediğini ancak, bunun gerçekleşmediğini belirten Çeker, şunları kaydetti:

    "Evet, milli takımda rekabetin olması gerekiyordu bu olmadı. Ben Federasyon Başkanı olarak malzemesinden, yiyecek-içeceğine, psikoloğundan, kondisyonerine kadar her şeylerini temin ettim. Karşılığında istediğimiz tek şey başarıydı. Artık herkes kendi yolunu çizsin ve Federasyonun önü açılsın."

    Bekir Çeker, milli takım yaş ortalamasının yüksek olduğu yönündeki yaklaşımlara ise katılmadı.Serbest Güreş Milli Takımında Fevzi Şeker, Murat Atmaca, Metin Topaktaş,
    Remzi Musaoğlu, İshak İrbayhanov, Ali Özen ve Abdullah Çakmak halen antrenör olarak görev yapıyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow