hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bolt'un efsane olma planı

    Boltun efsane olma planı
    expand

    Jamaikalı dünya ve olimpiyat şampiyonu sprinter Usain Bolt, 2008 Pekin Olimpiyatları'nda kazandığı 3 şampiyonluk unvanını 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda koruması halinde, atletizm efsanelerinin arasına gireceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    25 yaşındaki Bolt, Hindistan'ın Times of India gazetesine yaptığı açıklamada, "Sporda efsaneler arasına girmek istiyorum. Olimpiyat şampiyonluklarımı muhafaza etmem, bana bu konuda yardımcı olacaktır" dedi.

    Bolt, Pekin'de 100 metre, 200 metre ve 4x100 metre bayrak yarışında altın madalya kazanmıştı.

    Usain Bolt, Londra'da rekor kırıp kıramayacağı sorusuna, "Ben hiçbir zaman dünya rekorundan bahsetmem, her şeyden önce amacım yarışı kazanmaktır. Ancak, Londra'da hava iyi olursa kim bilir..." yanıtını verdi. 

    -Hatalı çıkış-

    Güney Kore'deki Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre finalinde hatalı çıkış yaparak diskalifiye olan Bolt, atletlere iki kez hatalı çıkış yapma hakkı tanınan eski kuralı tercih ettiğini söyledi.

    Bolt, "Kural kuraldır, kabullenmeniz gerekir. Daegu'da olan bitenden sonra eski kuralı daha çok sevdiğimi düşünüyorum. Sporda böyle şeyler olur. Elinizden çok fazla bir şey gelmez. Umarım bir daha böyle bir şey olmaz" diye konuştu.

    2011'in genel olarak iyi bir yıl olduğunu söyleyen Usain Bolt, Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metre ve 4x100 metre bayrak yarışında altın madalya kazandığını hatırlatarak, "Sakatlıksız bir sezon olmasından dolayı çok mutluyum" şeklinde konuştu.

    Daegu'da kendisinin diskalifiye olmasından sonra 100 metrede altın madalyayı kazanan vatandaşı Yohan Blake'i baş rakibi olarak görmediğini de belirten Bolt, "Yohan, 3 yıldır benimle antrenman yapıyor. Herkese onun çok iyi bir atlet olduğunu söylüyorum. Ancak, ben hiçbir zaman başka bir atleti tehdit olarak görmem. Herkesi ciddiye alırım. Formdayken ve sağlığım yerindeyken, geçilmem çok zor" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow