hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Polise harp silahı ithal yetkisi resmileşti

    Polise harp silahı ithal yetkisi resmileşti
    expand

    Dış Ticaret Müsteşarlığı, harp silahları ile bunların aksam ve parçalarının ithaline ilişkin esasları yeniden belirledi. Bugün yürürlüğe giren tebliğe göre artık polis de harp silahı ithal edebilecek.

    Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlanan ve bugün yürürlüğe giren "Harp Silahları, Bunların Aksam ve Parçalarının İthaline İlişkin Tebliğ" ile 93.01 Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonu'nda "harp silahları (revolverler, tabancalar ve 93.07 pozisyonundaki silahlar hariç)", "revolverler ve tabancalara ait olanlar", "93.01 pozisyonundaki harp silahlarına ve hafif makineli tabancalara ait olanlar" şeklinde tanımlanan eşyaların ithali düzenlendi.

    Buna göre, söz konusu eşyalar, Milli Savunma Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Olağanüstü Hal Bölge Valiliği tarafından ya da bu kuruluşlarca yetki verilen kurum ve kuruluşlarca ithal edilebilecek.

    Tebliğ kapsamındaki işlemler, 7 Ekim 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Gümrük Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde elektronik altyapının kurulmasının ardından, yeni Yönetmelik hükümlerine göre yapılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow